Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a gondolat és...

Mi a különbség a gondolat és az ego között?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 19:05
 1/10 anonim ***** válasza:
A gondolat az ego-ból ered.
2012. febr. 4. 19:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Szóval minden gond a gondolatból ered?
2012. febr. 4. 19:39
 3/10 A kérdező kommentje:
És a matek lecke végeredménye is az ego-tól ered?
2012. febr. 4. 19:40
 4/10 A kérdező kommentje:
És az eddigi fejlődésünket is az egonak köszönhetjük?:D
2012. febr. 4. 19:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Az ego az "én"!

Így, ha a gondjaimat én okoztam, ha a matekleckét nem a padtársamról másoltam, és a fejlődésünk nekem köszönhető, akkor igen, ez mind az ego-tól ered!

2012. febr. 4. 19:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Az EGÓ, nem az ÉN! Ha így lenne, nem lenne helyes ez a mondat: Nekem van egom. Ennek ellenére az egó a saját részének tekínti a testet, meg mindent ami hozzá tartozik. A gondolat az a valami, ami éppen az agyat átjárja. [link]
2012. febr. 4. 20:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ego valójában nem létezik. Illúzió.
2012. febr. 5. 08:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Latin ego - Én

Angol ego - magabiztos fickó

2012. febr. 5. 08:43
 9/10 anonim ***** válasza:

az ego voltaképp hozzáállás, amiből és ehhez az addigi tapasztalotokból ered a negatív, vagy pozitív gondolat.

és abból vagy meg lesz oldva egy probléma, vagy nem.

vagy meg lesz oldva a mateklecke vagy nem.

van ilyen mondás is:

"ha azt hiszed sikerülni fog, vagy ha azt, hogy nem, mindkét esetben igazad van."

2012. febr. 5. 10:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az ego az eredeti ÉN részhalmaza, az ego magát elkülöníti tudatban minden mástól, elválasztva tekint. Az ego tulajdonképpen a személyes én, amit "énnek" neveznek most a pszichológiában, a személyi tudat. Az ego sajátnak vélt érdeket előtérbe helyez, mivel magát elkülöníti, s mint korábban valaki említette, pont az elkülönítés végett magát a testhez köti. Az ego egyszerűen téved, nem látja az Egészet egybe, ezért automatikusan fél is, hogy elveszhet, hogy léte korlátozott.

A gondolat az van, de fontos megkülönböztetni személyes gondolatot és spontán gondolatot, az előbbit az ego, az utóbbit a valós ÉN használja. Az ego használta gondolat bennünk hangos, követelőző, győzködő, akaratos, míg a valós ÉN hangja halk, világos és biztos. Akármelyik gondolat az igazi ÉN forrásából ered, az ego pedig használja azt személyes érdekekből való megnyilvánulás során.

Nem a gondolattal van tehát a gond, hanem azzal, amikor az egyén magát az egojával azonosítja, hiszen ekkor önmagát korlátozza az egyén nem kissé, sőt félelme és önzése fogságába hajszolja magát, és meggenerálja az "ártó" gondolatokat.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. febr. 5. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!