Mitől ráncosodik az ember?
Figyelt kérdés
mármint úgy gondolom, hogy pl. a sok stressztől biztosan. de vajon a sok olyan tanulástól is, ami nem jár stresszel? itthon hobbiból nyelveket tanulok, és ma megjegyezte az egyik ismerősöm, hogy a szemem körül ráncosodok. igazából szerintem annyira nem, úgyhogy nem is vettem zokon, csak ő azt mondta, hogy biztosan a sok tanulástól. Én alapból hülyeségnek gondolnám, de kíváncsi vagyok, hogy tényleg van e benne valami.2012. jan. 28. 17:24
1/3 anonim válasza:
Ahogy öregszel, egyre kevesebb nedvességet tartalamz a tested, ezáltal a bőröd is és a kiszáradástól ráncosodik. Az öregedésen kívűl az egészségtelen életmód is tönkreteheti a bőröd. Az ismerősöd a sok tanulást arra értette, hogy éjszakába nyúlóan tanulsz és a fáradsságtól táskásak a szemeid.
2/3 anonim válasza:
Körülbelül ugyanazért, amiért egy motor sok használat után fokozatosan tönkremegy. Az emberi szervezetben a víz, bizonyos zsírok és más dolgok egyensúlya biztosítja a bőr feszességét. Az élet során az arányok megváltoznak, elsősorban a víz elhelyezkedése, ez vezet végső soron a ráncokhoz. Az arányok változását az "egészségtelen életmód" ugyanúgy előidézi, mint a kor miatti használódás. Ebben az értelemben minden rossz életmód ilyen: stressz, kevés alvás, kevés mozgás, sok vagy egyoldalú táplálkozás, stb.
3/3 anonim válasza:
Kevés vizet iszunk, pedig az emberi szervezet 75%-a víz.
Ezen kívül a túlzott napozás is ráncosít, a kevés alvás.
Amikor alszunk, akkor tud a szervezet regenerálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!