Hogyan tudom kideríteni, hogy egy 9 jegyü számnak van-e osztója?
Figyelt kérdés
Az interneten már megtaláltam a prímszámok listáját, szóval biztosan tudom, hogy a számomnak van osztója. Csak éppen azt nem tudom, hogy mi az. Van valami internetes számológép, amibe csak beírom és kiadja az osztóit, vagy bármilyen más megoldás?2012. jan. 15. 06:29
2/8 anonim válasza:
Nem tudom, hány éves vagy.A prímtényezős felbontást tanultad már?
Ha még nem, akkor írd ide a számot, megcsinálom neked.
3/8 anonim válasza:
Ha a szám 9 jegyű, akkor 999 999 999 alatti.
Ha páros, akkor pl. kettővel tuti osztható.
:D
Mi lett volna, ha ide írod a számot is? Vannak "törvények" a számok oszthatóságáról, de most tuti, hogy ide kéne írnom az összeset????
5/8 anonim válasza:
6/8 anonim válasza:
Írd be a számot, és az a(a+1) gombra kattintva kiadja a prímtényezős felbontást. Csak arra figyelj, hogy a számok közé nem tesz szorzásjelet, csak szóközt, szóval egy kicsit nehéz elkülöníteni.
7/8 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszönöm :D pont egy ilyen linket kerestem. Egyébként a számot direkt nem írtam ide, mert van még egy rakás hasonló 5-10 jegyü számom...
2012. jan. 15. 17:34
8/8 anonim válasza:
Különböző prímtesztek léteznek, a legjobb a Miller-Rabin prímtesztelés. Ezt a kifejezést írd a keresőbe: Miller-Rabin prímteszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!