Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom kideríteni, hogy...

Hogyan tudom kideríteni, hogy egy 9 jegyü számnak van-e osztója?

Figyelt kérdés
Az interneten már megtaláltam a prímszámok listáját, szóval biztosan tudom, hogy a számomnak van osztója. Csak éppen azt nem tudom, hogy mi az. Van valami internetes számológép, amibe csak beírom és kiadja az osztóit, vagy bármilyen más megoldás?

2012. jan. 15. 06:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Leírnád a számot?
2012. jan. 15. 06:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hány éves vagy.A prímtényezős felbontást tanultad már?

Ha még nem, akkor írd ide a számot, megcsinálom neked.

2012. jan. 15. 07:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha a szám 9 jegyű, akkor 999 999 999 alatti.

Ha páros, akkor pl. kettővel tuti osztható.

:D

Mi lett volna, ha ide írod a számot is? Vannak "törvények" a számok oszthatóságáról, de most tuti, hogy ide kéne írnom az összeset????

2012. jan. 15. 07:15
 4/8 anonim ***** válasza:
írj rá egy programot.
2012. jan. 15. 07:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Tv-k a számok oszthatóságáról:

[link]

2012. jan. 15. 08:50
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

Írd be a számot, és az a(a+1) gombra kattintva kiadja a prímtényezős felbontást. Csak arra figyelj, hogy a számok közé nem tesz szorzásjelet, csak szóközt, szóval egy kicsit nehéz elkülöníteni.

2012. jan. 15. 08:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszönöm :D pont egy ilyen linket kerestem. Egyébként a számot direkt nem írtam ide, mert van még egy rakás hasonló 5-10 jegyü számom...
2012. jan. 15. 17:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Különböző prímtesztek léteznek, a legjobb a Miller-Rabin prímtesztelés. Ezt a kifejezést írd a keresőbe: Miller-Rabin prímteszt.
2012. jan. 15. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!