Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem tudják a tudakozóban...

Miért nem tudják a tudakozóban, hogy a nitrogén-monoxid miért színtelen?

Figyelt kérdés
2011. dec. 30. 23:17
 1/7 A kérdező kommentje:
dinitrogén-oxid*
2011. dec. 30. 23:36
 2/7 anonim ***** válasza:
hmmm fogós kérdés..ezt én se tudom:(
2011. dec. 30. 23:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezt nem csak a tudakozóban nem tudják hanem sehol.Meg kellene érteni hogy vannak dolgok amiket csak el kell fogadni mert úgy van.Ez olyan kérdés mint ha azt kérdezed miért ott van a Nap ahol van miért nem odébb. Vagy miért ott van napkitörés ahol éppen van. Nem tudom miért egyre többen tesznek fel ilyen kémiai kérdést mintha ezek a dolgok ok és okozati összefüggések lennének és matematikailag számolhatók.Ez a kémia oktatás egyik csődje hogy olyan dolgokon filozofálnak sokan aminek nincs értelme de a gyakorlati dolgokat nem ismerik.
2011. dec. 30. 23:39
 4/7 anonim ***** válasza:

A kémiai elemek atomjaiban az elektronok jól meghatározott energiájú állapotban vannak. Az elektronok csak bizonyos energiaszinteken létezhetnek. Egy adott energiaszintről az elektron csak úgy kerülhet valamelyik magasabb szintre, hogy a különbségnek megfelelő energiát felveszi fény (foton) formájában vagy hőátadással. Ez a folyamat a gerjesztés.

Az elektronok igyekeznek a lehető legkisebb energiájú szintre kerülni, ezért a gerjesztés után az energiaszinteknek megfelelő különség kisugárzása közben visszakerülnek egy alacsonyabb energiaszintre. A kisugárzott energia foton formájában is távozhat az atomból. ÉS HA A FOTON HULLÁMHOSSZA látható fénytartományba esik a szemlélő az atomra jellemző színeket vesz észre! ez miért annyira nehéz kedves kommentelő? biztos nagyon okos ember lehetsz ha ennyit sem tudsz..ez egyáltalán nem megválaszolhatatlan kérdés.

2011. dec. 30. 23:53
 5/7 anonim válasza:

Leegyszerűsítve elnyeri a fotonnyalábokat.

PL. Amikor pirosat látsz az azért piros, mert elnyeri a kéket és a zöldet.

2011. dec. 31. 01:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is leírták: mert a látható fény nem gerjeszti az atomjait.

Aki azelőtt írt: igenis van értelme az ilyen dolgok OKÁT kutatni. Csak így fejlődünk :)

(így ülhetsz a számítógéped előtt is. köszönd meg szépen a fizikusoknak :P )

2011. dec. 31. 02:10
 7/7 anonim válasza:
Fizikus én az előttem lévő biztos kémikus...
2011. dec. 31. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!