Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A píben ez is benne van?

A píben ez is benne van?

Figyelt kérdés

Az addigi összes szám visszafele, szóval a pi első n tagja palindrom.

Várom a válaszokat és az indoklásokat.

2011. dec. 24. 10:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Akkor elmondod, hogy miért olyan nehéz a feladat? Tényleg kíváncsi vagyok rá.
2011. dec. 26. 00:38
 12/25 anonim ***** válasza:
Nem feltetlenul! Attol, mert vegtelen hosszusagu es nem tartalmaz ismetlogeseket, abbol nem kovetkezik, hogy barmilyen rika mintazat eloforuljon benne! Pl, lehet olyan vegtelen nem szakaszos tizedestort, amiben nincsen mondjuk 9-es, vagy csak 1esbol es 0bol all.
2011. dec. 26. 05:38
 13/25 A kérdező kommentje:

Én ezt egy könyvben olvastam, hogy bármilyen szám végtelenszer van benne. Logikusnak tűnik, hogy ha összevissza és a végtelenségig vannak a számok egyszer lesz benne minden.

(Persze tízes számrendszerről van szó)

2011. dec. 26. 09:39
 14/25 anonim ***** válasza:
De legfeljebb csak logikus, ugyanis a "végtelenszer" kifejezést matematikailag nem tudjuk értelmezni.
2011. dec. 28. 09:02
 15/25 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne hogy a könyv SZÁMOT írt, és nem SZÁMJEGY-et?!
2011. dec. 28. 10:05
 16/25 A kérdező kommentje:
Igen, biztos vagyok benne.
2011. dec. 30. 13:44
 17/25 A kérdező kommentje:
Az összes véges számot.
2011. dec. 30. 14:07
 18/25 anonim ***** válasza:
És ehhez bizonyítást is írt, vagy csak úgy magától értetődőnek vette?
2011. dec. 30. 14:45
 19/25 A kérdező kommentje:

Na elolvastam megint és azt írta, hogy nincsen bebizonyítva (gondolom ezért írták korábban, hogy pályázhat az Abel-díjra, aki ezt megteszi), de a matematikusok meg vannak győződve róla.

Ezek után a kérdés arra vonatkozik, hogy ha igaz az, amiről meg vannak győződve, akkor benne van-e.

És még kíváncsi vagyok 1-ből és 0-ból álló tízes számrendszerbeli végtelen nem szakaszos tizedestörtre.

2011. dec. 30. 16:02
 20/25 anonim ***** válasza:

0.10110111011110.... es igy tovabb, mindig eggyel tobb egyes utan jon nulla. Vegtelen es nem szakaszos. Hogy ilyen letezik az egyatalan nem meglepo, az irraconalis szamok szamossaga nagyobb (ha jol tudom), mint a racionalis szamoke.

Egyszeruen nem latom, hogy csak azert, mert egy szam vegtelen hosszu, es nem szakaszos, barmilyen mintazatnak a szamjegyekben elo KELL fordulnia.... plane ez a palindromia. SZerintem ezt keptelenseg bebizonyitani, de az en kepzeloerom a szamelmet teren nem nagyon alkalmazhato. :-)

2011. dec. 30. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!