Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A öntudathoz elég csak az agy?

A öntudathoz elég csak az agy?

Figyelt kérdés

Ha levágják az ember kezét lábát ,akkor ugye élhet tovább. Ha az összes szervét kiváltanánk gépekkel,(műszív,művese, tüdő helyett gépi oxigénellátás) és csak a fej maradna elvileg akkor is élne.(most tekintsünk el a fertőzésektől.

A szerveink végül is szinte (szinte!!!) csak azért vannak és azért olyan nagyok mint amilyenek hogy a hordozó testet is el tudják látni energiával,vagy meg tudják tisztítani azt. (gondolom én)

A koponyacsontokra is elvileg csak az agy védelme miatt van szükség.

Szóval marad az agy.

Ez a kérdés csak azért érdekel,mert sokan lefagyasztják magukat (az egész testüket) holott lehet csak elég lenne az agyat konzerválni ) Esetleg egy gépi testbe áthelyezni hogy képes legyen helyváltoztatásra. (már ha ez "élet" lenne)

Akinek ez a kérdés túl "hülye" finoman kifejezve, az inkább ne válaszoljon.

2011. dec. 8. 11:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"Ez azért nem így van. Nem is értem, mire gondolsz. Harántcsíkolt izmok beidegzése, irányítása: nagyagykéreg, érzékszervek: nagyagykéreg, légzőközpont: agytörzs stb. stb."

Arra gondolok hogy irányítjuk a testünket, (mozgunk) de a testben végbemenő a funkcionalitásához szükséges folyamatokról nincs fogalmunk. Tudományosan van, de nekünk ezt nem kell tudnunk ahhoz hogy ez működjön.

2011. dec. 8. 17:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Az ilyen kérdések boncolgatásához mindenekelőtt néhány fogalmat szükséges definiálni, különben bárhonnan bárhová el lehet jutni. Először is, az élet fogalma. Mi az, hogy én? Csak ezután lehet vizsgálni, meddig jogos egy személyt önmagának tekinteni, ha sorra elkezdjük elvenni a szerveit.

Amit itt néhányan feszegetnek, az a tudat kérdése. Amikor itt az agy kerül szóba, azt kell mondani, ebben az összefüggésben az is csak egy hordozó, elég a tudat - már ha valaki képes definiálni.

Nem hiszem, hogy magamat önmagamnak lennék képes tekinteni, ha minden hordozó és érzékelő másé (vagy mesterséges) - feltéve, ha már korábban nem őrülnék bele a gondolatba. Szerintem ez történne.

2011. dec. 8. 17:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Sőt most így belegondolva még az agy sem kell hozzá, mivel az öntudatot az agysejtek közti kapcsolatok és az azokon haladó impulzusok alkotják, ezért akár egy teljesen mesterséges eszköz is hordozhatná a tudatot.
2011. dec. 8. 18:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Ghost in the Shell oh yeah!
2011. dec. 8. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!