Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha lemennénk a TITANIC-hoz...

Ha lemennénk a TITANIC-hoz tengeralattjáróval akkor, ha szkafandert viselnénk tudnánk sétálni rajta?

Figyelt kérdés
Magyarul mondván ha egy űrhajós szkafandert felveszünk az kibírja hosszab távon ezt az iszonyatos nyomást?
2009. máj. 13. 18:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A szkafander éppen kicsi nyomásra készült, zehát az nem lenne jó. De mélytengeri búvárruhában sétálhatsz.

Vagy lemész búvárharanggal, hozzászoksz a nyomáshoz és akkor akár egy polóban is sétálhatsz.

A probléma csak a feljövetellel van, legalább 1 hétig kell nyomáskiegyenlítened, hogy visszaszokj az itteni nyomásra.

2009. máj. 13. 19:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs azaz isten hogy 4tonnás nyomáshoz hozzá szokj.Az űrhajos szkafandert az ellenkezőjére tervezték.
2009. máj. 14. 15:53
 3/8 dellfil ***** válasza:
100%
Az előzőhöz kiegészítésként: a négy tonnát négyzetcentiméterekként értsd! Ezért egy négyzetméterre negyvenezer tonna jut...
2009. máj. 15. 00:05
 4/8 dellfil ***** válasza:
100%

Bocsi az előző vagyok...

"Csak" négyszáz kiló, azaz 0,4 tonna négyzetcentiméterenként. Azaz "csak" négyezer tonna per négyzetméter!

Mégegyszer bocsánat...

2009. máj. 15. 00:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
ha tegyük fel megszoknám, és feljönnék, ez a nyomáskiegyenlítődés... hogyan érezném magam itt fenn a normális nyomáson?
2009. máj. 15. 22:15
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
A nagy nyomásnak az a hátránya, hogy a légzési gázok oldódnak a véredben. Ahogy csökken a nyomás, ezek hirtelen kiválnak és buborékokat képeznek, pont úgy, ahogy egy üveg ásványvízben is megjelennek a buborékok, ha kinyitod (csökkented a nyomást). Ezek a buborékok aztán elzárják az ereidet, különböző embóliákat okoznak a szervezetedben, vagyis gyorsan, nagy fájdalmak közt meghalsz, amikor a szívedben, agyadban, tüdődben elzáródnak az erek. Ilyen mélységből fölemelkedve valószínűleg tényleg olyanná válna a véred, mint a szódavíz, perceken belül elpatkolnál.
2009. máj. 17. 15:49
 7/8 anonim válasza:
100%
Nekem mindig is vágyam volt,hogy egyszer lemehessek oda,de még nem siekrült,és nem is fog:/ sztem nagyon sok pénz lenne ha le is engednének valaha is. Soha se lesz anyni pénzem,és ha mégs addigra lehet el is tünik. Én búvár vagyok már 6 éve,beszélgettünk a Thistlegorm merülése elött a Titanicról és mindannyian leszeretnénk menni. Vmi vágy hajt oda le,én bármit megtennék h egyszer legalább 5 percre is de lemehessek.
2009. jún. 27. 00:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Az orosz MIR tengeralatjárókkal, a mai napig végeznek a TITANIC-nál küldetéseket. Ezek általában zsákmányszerzés, emlékmegörzés, sírrablás lényegűek, ki hogy szereti nevezni. Videót ott lent nem készítettek. Amiket James Cameron bemutatott azok csak egy makettot mutatnak pár jól megcsinált vizuális effetkel. Bár azt hiszem hogy az IMAX verzió télleg lent készült mert azt nagyon nehéz lett volna itt fent megcsinálni. Esetleg ha láttad már a filmet akkor tudod hogy milyen hatások vannak benne. Na de ez nem lényeg, ne add fel! Nézz utána, gondolom ha búvár vagy akkor vannak ismerőseid, ilyen téren. Hátha pont te kellesz oda :) A filmben egy búvárt is levittek mert amikor feljönnek a hajóhoz kell valakinek csatlakoztatni a tengeralattjárót, egy naggy kötéllel ugrált a tengeralatjáró tetején, miközben olyan hullámok voltak hogy csak na. Én nem mertem volna :D
2009. jún. 28. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!