Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy müködik a légzsák?

Hogy müködik a légzsák?

Figyelt kérdés
baromira nem értem, be van oda falazva, hogy jön onnan ki???
2009. máj. 11. 21:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A Google-on találtam, többek között:

[link]

[link]

[link]

atb.

2009. máj. 11. 21:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Épp ma volt róla egy film a Discoveryn.

Van benne egy gáztöltet amit elektromos érzékelő indít be amikor érzi, hogy ütközés történt.

Maga a légzsák anyaga meg be van hajtogatva a kormányba és a belső műanyag elemekbe és amikor a gáz beleáramlik akkor jön ki, de néhány tized másodperc múlva a felfújás után ki is jön a gáz belőle hogy ne sérüljön meg az ott ülő személy.

2009. máj. 11. 21:51
 3/3 anonim ***** válasza:
A légzsák nincs befalazva. Ahogy előttem is írták, pontosan bele van hajtogatva egy kis fészekbe, hintőporral segítve, hogy évek után is kinyíljon, ne ragadjon össze (épp ez okozza az "öregedését"). Ütközéskor lassulásérzékelők indítják a gázgenerátort, ami hirtelen felfújja a légzsákot. Otthon is kipródálhatod: ha összegyűröd a leengedett lufit és beleerőlteted egy papírzacskóba, akkor is fel tudod fújni, mert kihajtogatja magát és széttépi a zacskót. A légzsák is ezt teszi: a fészke fölött a burkolat úgy van kialakítva, hogy fel tudja szakítani. Általában belülről elgyengítik a burkolóelemeket, de úgy, hogy ne szilánkosan törjenek. Aztán jön a vezető/utas, nekicsapódik, lelassul, majd a légzsák porózus anyagán keresztül lassan kiszivárog a gáz és leenged a "lufi", hogy ne akadályozza a menekülést a járműből.
2009. máj. 13. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!