Katasztrófariasztási gyakorlat hétfőn: fiktív bolygókat nevez majd meg a média. Halottál róla?
Figyelt kérdés
Országos katasztrófariasztási gyakorlatot tart hétfőn a katasztrófavédelem a médiahatósággal együttműködve; a médiában reggeltől az esti órákig öt közlemény hangzik majd el: a fiktív tartalmú üzeneteket 12 alkalommal teszik közzé a közszolgálati, illetve a csatlakozott kereskedelmi és közösségi médiaszolgáltatók, rádiók és televíziók. A rendszer próbája alatt a lakosságnak sem a közlemények, sem a szirénajelzések hallatán nincs teendője - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.2011. nov. 21. 08:49
1/10 anonim válasza:
Én az interneten értesültem róla, majd ma reggel útközbe már hallottam a rádióba egy ilyen riasztási hírt ahol valóban egy star warsos bolygót neveztek meg helyszínnek. Ez szerintem teljesen felesleges, csak pénzkidobás, és ugye a sziréna próbánál lehet majd nagy káosz főleg az idősebb embereknél, akik ugye nem néznek se TV-t illetve rádiót sem nagyon hallgatnak, kíváncsi vagyok hogy ez milyen következményekkel fog járni. A sziréna próbát meg pontosan nem jelentették be mikor csinálják én is csak úgy tudom hogy délután 4-6 óra körül valamikor bekapcsolják. Szerintem ez nagy pánikkal fog járni abban biztos vagyok, és mivel a szomszéd utcában a sarkon van egy ilyen sziréna ami tudtommal még működő képes, na az szép kis hangzavart fog csinálni, kutyám szerintem üvölteni fog mint a sakál, és mivel a tesóm is itt lakik a gyerekével tuti hogy lesz ott is riadalom. Én ezt teljesen értelmetlennek tartom, van így is elég bajuk az embereknek.
2/10 Andizsuzsi válasza:
Azért nem felesleges pénzkidobás, mert a riasztó-láncot igenis gyakorolni kell. Valódi katasztrófa esetén ugyanis senki sem tudná, hogy mi a dolga. És akkor lenne csak igazán káosz.
3/10 anonim válasza:
Valódi riasztás esetén a lakosság tudná,hogy mit tegyen? Ennek így semmi értelme.
4/10 Andizsuzsi válasza:
Ez nem lakossági próba. A média, a polgári védelem a katasztrófa védelem stb. próbál. Ezért nincs nekünk semmi teendőnk.
5/10 anonim válasza:
Így igaz, nekünk csak tűrnünk kell ahogyan megszakítják az adásokat, és azt is el kell viselnünk kb 2 percre amikor délután bekapcsolják a szirénákat. De azt ígérték hogy csak halkan fogják üzemeltetni tehát nem lesz olyan hangos.
6/10 anonim válasza:
Szerintem a szirénát nem lehet halkan üzemeltetni de majd kiderül. Másrészt igen fontosnak tartom ez utóbbit. Mi van, ha egyszer az ember egy vegyi gyár mellett autózik, és megszólal a sziréna? Óóó biztos elromlott, ja közben meg jön a zöld gázfelhő mögöttünk... Nem fölösleges dolgok ezek, és kb 10 másodperc megismerni, megtanulni.
7/10 Andizsuzsi válasza:
Csak rövid időre kapcsolják be, nem hagyják, hogy "felpörögjön", ezért nem lesz hangos.
8/10 anonim válasza:
Aha. És mi van azokkal, akik nem néznek tévét vagy nem hallgatnak rádiót.
9/10 A kérdező kommentje:
Az még nem került terítékre, hogy a lakosságnak mit kell tenni katasztrófa időszakban, még csak akik irányítani fognak azok gyakorlatoznak
2011. nov. 22. 07:20
10/10 Andizsuzsi válasza:
tegnap 18:32
Ha se újságot nem olvas, se tv-t nem néz, se rádiót nem hallgat, és nem isa cinternetezik, sőt a boltban sem mondta neki senki, akkor természetesen lemarad az infóról. Mindenkit egyesével mégsem értesíthetnek.
Kedves kérdező!
Valódi helyzetben gondolom azt is közlik, hogy a lakoságnak mi a dolga, de elsősorban az irányítóknak kell tudniuk a feladatukat, mi egyszerű lakosok pedig azt csináljuk, amit ők mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!