Tervező szeretnék lenni! Mi jön a gimi után?
Azt még nemtudom hogy konkrétan milyen tervező, érdekel a divattervezés, alkalmi ruhák tervezése, de szeretek alaprajzokat, műszaki rajzokat és egyebeket is csinálni. Milyen irányban induljak el a gimi után? Egyeltalán milyen lehetőségek vannak ilyen téren? És milyen tervezők vannak? Lehet hogy van egy csomó olyan dolog, amire nem is gondoltam még, mégis imádnám :)
Köszi a válaszokat!
17/L
Épülettervezés: Műszaki Főiskola, a matek biztosan felvételi tárgy és még isten tudja, hogy mi, talán művészettörténet sem árt hozzá, de annak már utána tudsz nézni.
A divattervező inkább művészeti irányzat, a ruhatervező meg, ahogy a neve is mondja, ruhákat tervez, akár hétköznapi viseleteket is. Ide inkább kézügyesség, rajzkészség kell és szerintem a Képzőművészeti megfelelő szaka.
Amíg nem döntöd el, hogy konkrétan mit akarsz, addig meg rajzolj, fess, tanulj ezerrel matekot, fizikát, művészettörténetet, biológiát, kémiát (mert lehet, hogy mégiscsak kerttervező leszel :-P), szóval hajrá! :-)
tervező.... pff ez úgy hangzott, mint a műszaki manager... azaz sehogy :D
műszaki rajzok? mit értesz ezen? elektrotechnikat/hardwaretechnikai kapcsolási rajzok? mértani vázlatok? műszaki főiskola/egyetem
divattervezés? iparművészeti főiskola
ha kicsit kifejtenéd ezeket a megfogalmazásokat többre jutnánk :)
valami mellett pedig muszáj lesz dönteni... egyszerre minden nem megy... illetve az érettségi pontokról sem szabad megfeledkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!