Miért szőrösödünk?
Egyet kell értenem 19:53 korrekciójával. Még az is lehet, hogy szól erről valami uncsi könyv, amit egyszer épp csak elkezdtem olvasni...
OFF: Újabb kérdéseket vet fel, pl ezzel is lehet flame-elni a törzsfejlődéses megfejtést :) Miért és hogyan ritkult be ennek a töprengésre hajlamos majomnak a szőrzete? Más szóval hogy kerültünk ide? :D
Kedves zeronnibble és kérdező:
Van egy ún. "vízimajom-elmélet", az állítólag remekül megmagyarázza, miért vagyunk sokkal kevésbé szőrösek, mint a többi főemlős, és kitekintést enged arra is, miért vagyunk jelenleg kevésbé szőrösek, mint őseink. (Ami persze nem feltétlenül biztos, elvégre csontokat találtak, de szőrös ősember-ábrázolást, vagy megdönhetetlen bizonyítékot arra, hogy az ősember nem volt pont ugyanolyan szörős, mint ma egy átlagos, természetközeli életmódot folytató ember - nos, ilyet nem.)
Az elmélet érdekessége, hogy nagy viták folynak vele kapcsolatban, és nem biológus találta ki. (Éppen ezért sokan helyből hülyeségnek minősítik, bár igaz, hogy pár ponton egyelőre korrekcióra szorul.)
Es mi az a vizimajom elmelet? HMM meg sosem gondoltam arra h az osember is szortelen volt mint mi pedig miert is ne! Talan eppen emiatt kezdett raszorulni h valtozatos eszkozoket hasznalljon meg tuzet gyujtson mert fazott XD.
Jo tudom biztos nagy hulyeseget irtam de azert legyetek kimeletesek a valaszokkal.
Ezt találtam a wiki-n
"Az elméletet Sir Alister Hardy és Elaine Morgan dolgozták ki, akik észrevették, hogy az ember számos olyan tulajdonsággal bír (a többi főemlőstől eltérően), amelyek leginkább a tengeri emlősökre jellemzőek. Az elméletük szerint ezen jellegzetességeinkre úgy tettünk szert, hogy őseink egy része 4-8 millió évvel ezelőtt (a csimpánzoktól történt „elválás” után, de még az Australopithecus-félék megjelenése előtt) ilyen-olyan geológiai véletlenek során 1-2 millió évig részleges vagy teljes tengeri életmódot volt kénytelen folytatni. "
Végölis lehet benne valami
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!