Melyik csata volt az egész Föld történetében a legvéresebb?
Hát azért a kínai és japán harcok se lehettek piskóták, gondolj bele mennyien vannak.
A Vietnámi is az lehetett. Meg a normandiai partraszállás is. De szerintem nézd meg inkább a 300 at. Abban bőven vannak véres ókori harcok.
Minden csata véres a maga nemében akár bunkóval, akár golyószóróval vívják. Nem mindegy a szerencsétlen katonának, hogy egy csatabárd vagy egy repesz szakítja le a karját ? A karja ígyis-úgyis odavan.
A csatáknál még borzasztóbbak, az azt követő események. Néha akik gyorsan meghaltak talán szerencsésebbek voltak mint a sebesültek. Kapnak-e a sebesült túlélők megfelelő orvosi ellátást ? Hogyan tekint a hadvezetés a sebesültekre ?
Ez egy érdekes fejezete a hadtörténelemnek. Megtörtént, hogy a sebesültekkel a bajtársaik (?) végeztek mert hátráltatták az előrenyomulást, és túl sok erőforrást kötött volna le az ápolásuk.
Szerintem ezek az események durvábbak és véresebbek mint a dicső csaták.
Persze, ezeket tudom...
A kérdés az a halottak mennyiségére utalt...
Szerintem az ókori csaták nem lehettek olyan véresek, mint egy jelenkori csata... Már csak a Föld népessége miatt is!
A Normandiai partraszállásban amcsi és náci oldalon 10-10000 ember halt meg...
Stalingradnal egy teljes gyalog hadsereg + az őket védők, és a páncélosok...
Vietnamban és Kínában, Japánban nem tudom melyik a legdurvább csata...
Értem!
Kelet-Ázsiában haltak meg csatában több, mint 300k-n?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!