Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik csata volt az egész...

Melyik csata volt az egész Föld történetében a legvéresebb?

Figyelt kérdés
Melyik csatában haltak meg a legtöbben? Stalingrad talán?
2011. nov. 12. 21:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hát azért a kínai és japán harcok se lehettek piskóták, gondolj bele mennyien vannak.

A Vietnámi is az lehetett. Meg a normandiai partraszállás is. De szerintem nézd meg inkább a 300 at. Abban bőven vannak véres ókori harcok.

2011. nov. 12. 22:08
 2/14 anonim ***** válasza:
2011. nov. 12. 22:12
 3/14 anonim ***** válasza:

Minden csata véres a maga nemében akár bunkóval, akár golyószóróval vívják. Nem mindegy a szerencsétlen katonának, hogy egy csatabárd vagy egy repesz szakítja le a karját ? A karja ígyis-úgyis odavan.

A csatáknál még borzasztóbbak, az azt követő események. Néha akik gyorsan meghaltak talán szerencsésebbek voltak mint a sebesültek. Kapnak-e a sebesült túlélők megfelelő orvosi ellátást ? Hogyan tekint a hadvezetés a sebesültekre ?

Ez egy érdekes fejezete a hadtörténelemnek. Megtörtént, hogy a sebesültekkel a bajtársaik (?) végeztek mert hátráltatták az előrenyomulást, és túl sok erőforrást kötött volna le az ápolásuk.

Szerintem ezek az események durvábbak és véresebbek mint a dicső csaták.

2011. nov. 12. 22:37
 4/14 A kérdező kommentje:

Persze, ezeket tudom...

A kérdés az a halottak mennyiségére utalt...

Szerintem az ókori csaták nem lehettek olyan véresek, mint egy jelenkori csata... Már csak a Föld népessége miatt is!

A Normandiai partraszállásban amcsi és náci oldalon 10-10000 ember halt meg...

Stalingradnal egy teljes gyalog hadsereg + az őket védők, és a páncélosok...

Vietnamban és Kínában, Japánban nem tudom melyik a legdurvább csata...

2011. nov. 13. 07:02
 5/14 anonim ***** válasza:
A sztálingrádi csatában több, mint 300 ezren haltak meg. A régebbi korokban ennyi ember részt sem vett. Itt egy csatáról volt szó, nem egy hadjáratról, amely több csatából is állhatott. (A Sztálingrád orosz és nem angol szó, ezért "sz"-szel írjuk, nem "s"-sel)
2011. nov. 13. 10:39
 6/14 A kérdező kommentje:

Értem!

Kelet-Ázsiában haltak meg csatában több, mint 300k-n?

2011. nov. 13. 11:31
 7/14 anonim válasza:
Ha arra vagy kíváncsi mikor haltak meg a legtöbben akkor a válasz amikor ledobták az atomot japánra
2011. nov. 29. 20:05
 8/14 anonim ***** válasza:
Az atom az lószar volt sztálingrádhoz képest. A "vérességét" tekintve meg pláne.
2011. nov. 29. 20:38
 9/14 A kérdező kommentje:
Hát az atomban összesen 150.000 haltak meg, ez negyede kb a sztálingrádinak!
2011. dec. 1. 19:18
 10/14 anonim válasza:
Az 1 világháborúban a verdun-i csata kb 1 millioan haltak meg
2011. dec. 18. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!