Németben, hogy vannak a szórendek a kötőszavak után? Valaki le tudná írni nekem az "USZODA"-t? (sürgős! )
Figyelt kérdés
Mi tartozik bele és utána milyen szórend van? És a többi kötőszó? Össze tudnátok nekem foglalni? Holnap nyelvvizsgázok.2011. okt. 13. 22:11
1/5 anonim válasza:
USODA, vagyis:
und
sondern
oder
denn
aber
Egyenes szórend van utánuk, vagyis a kötőszó után jön az alany, majd az állítmány (ige), aztán a többi mondatrész.
De hogy lehet az, hogy holnap nyelvvizsgázol, és ilyeneket nem tudsz??
2/5 anonim válasza:
Más kötőszavak után meg KATI-szórend
Kötőszó
Alany
Többi
Ige
3/5 anonim válasza:
Na azért az nem egészen igaz, hogy az összes többi után KATI van, mert vannak olyan kötőszavak, amik után meg fordított szórend van, pl dann, also, so, trotzdem, deshalb. Itt a kötőszó után jön az állítmány (ige), utána az alany, és őket követi a többi mondatrész.
4/5 anonim válasza:
Nah, tessék találtam egy oldalt, ahol összefoglalják ezeket: [link]
5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget. Tudom oket, csak nem voltam benne biztos. Neha osszekeverem oket.
2011. okt. 14. 08:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!