Ha álmosak vagyunk akkor miért fázunk?
Szia!
Nem tudom, pontosan a választ, előre is szólok:) Szerintem azért mert ha álmosak vagyunk...közel az alváshoz, elkezdenek lelassulni az életfunkciók: lassabban ver a szív, lelassul a vérkeringés és ennek a következmény lehet a fázás.
-Tündérlány(17)-
én is valami ilyesmire tippelnék
de várom továbbra is a válaszokat!
2. válaszoló: vagy nem vagy eléggé fáradt hozzá :-)
Azért, mert lelassulnak az életfunkciók valóban, kevesebb energiát használ a szervezet, és ha fizikát tanultál, akkor tudod, hogy az energia hőt termel, vagyis ha kevesebb energiát használ a szervezet, kevesebb hőt termel, ez alváshoz elég is, meg általában be is takarózunk, de ha valami oknál fogva mégis ébren maradsz, akkor a szervezeted "lehűlését" így érzékeled.
Nálunk egyszer volt egy rendezvény, aminél szabadtéri színpadot állítottak fel, viszont nekünk kellett őrizni, mert nem volt arra külön megbízott, így beosztottuk az éjszakát, másnap reggel meg korán keltünk, sokan végigőrködtük az éjszakát, én is, aludtam kb. fél órát, konkrétan reggel és egész délelőtt kabátban mászkáltam, és a többi éjszakázó is, pedig jó idő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!