Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A titán vonza a mágnest?

A titán vonza a mágnest?

Figyelt kérdés
2011. szept. 7. 19:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, tiszta fémből nem csinálnak szinte semmit.

Az anyag megállapítása nem olyan egyszerű, ahogy te azt gondoltad. Ha nincs bennt vas, akkor nem vonzza a mágnes. Ha van bennt akkor meg vonzza.

Tehát ezzel a módszerrel nem állapíthatod meg az anyagát.

Viszont egy másik módszerrel igen:

A fajsuly alapján. A titán fajsulya kb. 4,3 kp/dm^3, a vasé 7,8 körül van.

Tehát ha megemeled a vázat, közel feleakkora súlyúnak kell lennie, mintha acélvázas lenne.

2011. szept. 7. 20:29
 12/13 katabogi válasza:
No sziasztok! Kérlek szépen aki tud segíteni, segítsen, jó? A komentjeiteket elolvastam, de nem találtam meg az amire kíváncsi vagyok. Nekem titán térdprotézisem van, és hébe-hóba szokott fájni, mivel 1x 2x már elestem, és olyankor mágnesszívet teszek oda. Van biotourus mágnes karikám, ezt is szoktam használni. Szerintetek ezzel segítek, vagy rontok a helyzetemen? Üdv.Katabogi
2019. jan. 22. 11:29
 13/13 anonim válasza:
Egyébként meg honnan tudod, hogy a mágnes vonzza a vasat és nem fordítva? Miből döntöd el, hogy melyik vonzza a másikat?
2021. júl. 14. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!