Történelemből úgy tanuljuk, hogy a majmok egy csoportjától származunk, (istenről szó sincs [sztem jó ez így]), de akkor az időszámításnál mit keres isten? (pl. krisztus elött 773) [kr. e/kr. u]
"One People". Már a nickneved is vicces. Angolt használsz, de hibásan. Evolúcióra és történelem órákra hivatkozol, de azokhoz is pont ugyanolyan kontár vagy. Helyesírásodról már ne is beszéljünk, gondolom neked biztos "úgy tanították", hogy a tulajdonneveket kisbetűvel kell írni, kivéve a saját nicknevedet. :-)
Vicces és szórakoztató, ha az okos hülyéskedik, de mikor a hülye okoskodik az már szánalmasan nevetséges. Ez utóbbi esetben az ember nevetése már sírással vegyül. :S
11:52
Nincs olyan hogy időszámításunk után, mert tudtommal, még mindig számoljuk az időt. Olyan van, hogy időszámításunk szerint (i. sz.):P
köszönöm a válaszokat - mindenkit felpontoztam...
(...kivéve) NAGYBETŰS EBOCSONT:
-tudom, hogy hibás a nevem, de DIREKT van így!
-ha vmit nem jól írtam, akk NORMÁLISAN ki lehet javítani, ahogy már páran szóltak
-ha nem tudsz a kérdésre válaszolni, akkor ne kötözködj, inkább nézz meg egy másik kérdést
-ha megnéznél néhány kérdést, akkor rájönnél, h milyen jó (!) a helyesírásom
és végül: szánalmas és elszomorító, ha az "okos"
hülyéskedik, de mikor még okoskodik is, az
már szörnyű
gyakorivalasz2:
ezt nem értettem én sem
Aki képes fennakadni azon, hogy miért Jézus születésétől számoljuk az időt, az pont olyan, mint a south park go god go részében a jövő ateistái :D [link]
unified atheist league, vagy united atheist alliance legyen a nevünk? szerintem a unified atheist league, az sokkal logikusabb!!!
Istent és Jézust ne keverd, nem ugyanaz.
Az utobbi 1-2 ezer év alatt Europa keresztény vallású volt, az egyház volt a kultura és a tudomány letéteményese (habár sokszor pont az egyház állt a tudomány ellen), értelemszerüen a vallás allapító az időszámítás alapja (mint ahogy Te is azt mondod, ha kérdeznek; tizenegy éves koromban...), régen elterjedt volt a királyok uralkodási évei szerinti időszámítás, Krisztus pedig a keresztény vallás 'királya' volt (egyébként az iszlám időszámítás pedig Mohamed-töl számol).
Még ha nem is vagy vallásos, akkor is a keresztény kulturában élsz, gondolj bele: karácsony, húsvét, templomi esküvő,temetés,stb.
Darwin evolúció elméletét 1839 irta, mi ez az elmúlt kétezer évhez? Most akkor honnan számoljuk az időt?
Ha már keresztény kultúrkör, akkor mondjuk a Mediolanumi ediktumtól
Egyértelműen meghatározott időpont és fontos mérföldkő a kereszténység történelmében.
1. Az időszámítás közmegegyezésen alapul. A középkorban ezt így határozták meg, függetlenül attól Jézus mint történelmi személy mikor létezett. Azóta pedig nem volt valós indokunk hogy újraalkossuk ezt.
2. Az időszámításunk előtt/szerint tulajdonképpen az ateizmushoz és még inkább a megvalósult kommunizmushoz köthető. Ezen okból kifolyólag egyesekben rosszabb szájízt hagy mint ha egy történelmi személytől számítják ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!