Hülye vagyok matekbóól! Hogy hangolhatnám az agyamat rá?
nem magolni kell, hanem el kell filozofálni rajta ahogy tanulod, agyalni rajta hogy nade, mi lenne, ha? és vajon ez így is működik? De az miért úgy van vajon?
persze a legnagyobb kihívás olyat tanulni, ami nem érdekli az embert, ez tény :)
az első és legfontosabb lépés, hogy ezt a "hülye vagyok matekból", meg én "nekem ez nem megy, én humán beállítottságú vagyok" frázisokat elfelejteni, és kitörölni - az emberek rendre ezen buknak el, felveszik ezt a hozzáállást, és onnantól kezdve meg akármennyit szívnak vele, nem fog menni, mert maguknak "blokkolják", hogy ne is menjen, hiszen meglátnak egy feladatot, akkor rögtön pánikolnak, rögtön feladják, és nem is jutnak el oda, hogy érdemben gondolkodjanak rajta, csak görcsölnek és szenvednek, hogy "jaj, én annyira hülye vagyok matekból, nekem nem megy". És ezzel megy el az idő.
A középiskolai matek gyakorlatilag egy normális szellemi képességekkel rendelkező ember számára egy korrekt szinten elsajátítható lenne ha ezt a hozzáállást le tudnák győzni. A matekhoz való érzék megléte vagy hiánya (vagy "humán beállítottság") a középsikolás matek szintjén annyit tesz, hogy valakinek könnyebben, gyorsabban megy a dolgok elsajátítása, akár játszi könnyen, másnak meg meg kell vele dolgoznia, hogy menjen. Ennyi.
Ahogy korábban is írták, próbálj meg játszadozni kicsit a foglamakkal, járd körbe őket több szempontból is, miért is van így, mi lenne ha így lenne, saját logikád, megfogalmazásod szerint megfogni a fogalmakat, hogy ráérezz a lényegére, "mondanivalójára" - képzeld azt, hogy ezt neked kéne elmagyaráznod mondjuk a fiatalabb testvérednek, a saját szavaiddal, Soha ne csak szóról szóra magolj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!