Ha elméletileg tudnék csinálni egy olyan rakétát, amit Föld körüli pályára tudnék állítani, (és ezt csak a fellövéskor vennék észre) akkor azért alaposan megbüntetnének, vagy elismernének?
Az nem semmi lenne egyedül, saját tőkéből, ráadásul észrevétlenül...
Szerintem is komoly büntetést kapnál érte. Végülis erre a veszélyeztetés 1000+1 alkategóriáját lehet ráhúzni, pl. légiközlekedés veszélyeztetése. Meg biztosan kellenének olyan anyagok amik engedélyhez kötöttek vagy csak hatóságilag felülvizsgált tárolóedényben tárolhatóak. Szerintem idehaza börtönt kapnál érte. Aztán a büntetett előéleted miatt a legzsírosabb állás a lángoskészítő lehetne. :(
ha kitudnád számítani a pályáját, szerintem a többi műhold meg egyéb cuccoknak a pályáját nem ismered, így akár komolyabb károkat okozhatsz
egy műhold kilapítása meg nem épp olcsó dolog :D
Ha egy ilyen rakéta elkészítésének bonyolultságát nézzük akkor marha nagy hülyeség lenne az hogy nem kérsz mellé légtérhasználati engedélyt. Tegyük fel meg vagy pármillióból, nem kockáztatnál azon hogy most telefonálsz a legközelebbi reptérnek hogy x órakor y helyszínen fellőszz egy kísérleti rakétát. Kísérleti/meteorológiai ballonokkal pl. ez már régóta megy, párszázezezer forintból olyat össze tudsz ütni ami elmegy a sztratoszféráig és vissza is jön: [link]
Következmények? Az is lehet hogy észre sem vennék, ha feltűnik a radaron akkor az első dolog hogy lekapcsollják, majd (a maradványokból) megpróbálják azonosítani hogy mi lehetett az, az sem biztos hogy eljutnak hozzád, de én azért nem próbálkoznék ilyesmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!