Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen fajta gáz keletkezik...

Milyen fajta gáz keletkezik ha kristálycukrot és potassium nitrate-t 40-60% arányban összekeverek és meggyujtok?

Figyelt kérdés
vettem 1 gázálarcot is és pontosan milyen fajta szüröt kell hozzá vennem hogy ez ellen jó legyen? (kérem hülye kommenteket mellözni, ha nemtudod inkább ne irj semmit)
2009. ápr. 16. 20:27
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

Egy gázkeverék keletkezik, melynek nagy része széndioxid. Keletkezik továbbá: szénmonoxid, nitrogén oxidok a kálium nitrátból (ezek rákkeltőek), vízgőz a többi elhanyagolható.

Nem igazán kell ehhez gázálarc, hacsak nem zárt térben készíted a füstbombát!:)

2009. ápr. 16. 20:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért azon leszel szives elgondolkodni, hogy nem kéne mindenféle háttértudás nélkül kémiai kisérleteket folytatni, mert lehet, hogy most nem lesz bajod, de legközelebb meg majd jól lerobbantod a karod pár veszélyesebb anyaggal!

C6H12O6 + 12KNO3 = 6CO2 + 6H2O + 12KNO2

2009. ápr. 16. 20:54
 3/8 A kérdező kommentje:
nem kell oktatás nem vagy az anyám, köszi a választ
2009. ápr. 16. 21:49
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem robbantsa csak nyugodtan, de kint a pusztában (így reagálva a kommentárjára)
2009. ápr. 16. 21:51
 5/8 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem aki a patssium nitrate-ról nem jön rá, hogy kálium-nitrát, az inkább pévasgasson.
2009. ápr. 16. 23:42
 6/8 anonim ***** válasza:
58%
pévasgasson = olvasgasson
2009. ápr. 17. 00:14
 7/8 anonim ***** válasza:
65%

Valószínüleg olvasgatott a neten és van amit sikerült lefordítania és van amit nem.

Amig ilyen problémáid vannak kedves kérdező, addig én nem bütykölnék pukkantókkal. Egyszer leviszi a nagy arcod valami, aztán csak nézel.

2009. ápr. 17. 10:37
 8/8 A kérdező kommentje:

tudom hogy mi a potassium nitrate, csak igy irtam le,mert igy kapható, ez 1 mütrágya...nem sima kálium nitrát hanem mást is tartalmaz...

13,7%N

38,2%K

46,0%k2o

2009. ápr. 17. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!