Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Fél órája hullócsillag lesen...

Fél órája hullócsillag lesen láttam egy valamit. UFO?

Figyelt kérdés
Egyenesen, lassan szelte át az eget, és a legfényesebb csillag két-háromszorosa volt a fénye. Állítólag műhold is lehetett, de akkor ez milyen műhold amit ilyen ritkán látni?
2011. aug. 14. 22:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A műholdakat csak akkor látni (főleg ilyen fényesen), ha valamelyik felülete idetükrözi a napfényt. Úgyhogy nem biztos, hogy mindig látod, ha elhúz felettünk.
2011. aug. 14. 22:28
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
Bármilyen fura, valószínűleg hullócsillag lesen láttál egy hullócsillagot...
2011. aug. 14. 22:49
 3/14 anonim válasza:
Csak úgy kimentél hullócsillagot nézni vagy van most vmi különleges dolog? Kimennék én is ha nagyobb az esélye, hogy látok egyet. Még soha nem láttam. 17/L
2011. aug. 14. 22:58
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem hullócsillag volt, mi is láttuk anyámmal és öcsémmel, lehetett volna repülő is, de az villogni szokott, ez viszont folyamatosan világított akár egy csillag és egyenes irányba haladt.
2011. aug. 14. 23:02
 5/14 anonim ***** válasza:

-> 22:58

Igen, a Perseidák meteorraj.

2011. aug. 14. 23:17
 6/14 anonim válasza:

Szia! Ma énis voltam kint hárman néztük az eget és igen mi is láttuk ezt a jelenséget.. nemtudom milehetett ez nem is riazstott annyira minket.. én láttam 2 hullócsillagot de ez valóban nagyobb volt mint a többi és nagyon fényesen világitott... egyikünk se hisz az ufókban de ez jutott nekünk is rögtön ezsünkbe.

Üdv: Debrecenből

2011. aug. 14. 23:33
 7/14 anonim ***** válasza:
Egy hullócsillag, még a legfényesebbek is gyakorlatilag pár másodpercig látszódnak csupán. Nem egyenletes a fényük, és rendszerint gyorsan keresztülszáguldanak az égbolton. Egy műhold lehet nagyon fényes is. Többnyire a teljes égbolton átmegy relatíve lassan, és teljesen csendben. A fénye nagyon egyenletes, és bár változhat, a változás viszonylag lassú és a fényváltozás is egyenletes.
2011. aug. 14. 23:36
 8/14 anonim ***** válasza:
Ez a mostanában oly' divatos "kívánságlámpa"/"kívánságlampion". Én is láttam már többször, általában házibulikban, összejöveteleken, és esküvőkön szokták égnek ereszteni őket. Elég erős fénye van, és egy lufihoz hasonlóan lassan, nagyon magasra képes szállni.
2011. aug. 15. 00:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

Most elolvastam figyelmesebben a kérdést. Hogyha nem felfelé szállt, hanem egyenesen, lassan szelte át az eget, akkor valóban műhold volt.

2011. aug. 15. 00:24
 10/14 A kérdező kommentje:
Állítólag van kötött pályás műhold, ami mint egy csillag az égen egy helyben "figyel". És hallottam olyat hogy vannak pásztázó műholdak is, amik mozognak. Akkor ez az lehettet? Ez kb. 5-6 perc alatt haladt át, pontosan nyugatról keleti irányban. Szép egyenletes fehér fénye volt. Lampion, lufi meg hasonlók kizárt.
2011. aug. 15. 02:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!