Lehetséges lenne más galaxisokba eljutni?
Tegyük fel, hogy a fénynél jóval gyorsabban megyünk, és elérjük a Tejút szélét...
Légyszi értelmesen válaszoljatok. :D
"Tegyük fel," én Isten vagyok, és a hatalmam végtelen.
kb ilyen szintű ez a kérdés.
persze, elméletben minden létezik.
eddig semmilyen dolgot nem találtunk a fénynél gyorsabban menni.
"fénynél is gyorsabban haladt a tágulás, de ez, akkor érhető el, mikor légüres térben halad a bizonyos dolog...."
Nem javítani akarlak, csak kicsit félreérhető, és így helytelen amit írtál. Az a "bizonyos dolog" nem légüres térben halad, ugyanis akkor még nem volt se tér, se idő. Tehát magában a semmiben történt a valami. :D
Mivel azt a "semmit" nem tudjuk, és valószínűleg nem is fogjuk tudni értelmezni ezért a fénysebességnél gyorsabb haladásnak ezen módja rejtély marad számunkra. Más módját meg még nem találták meg, s hacsak nem léteznek valóban féreglyukak, nem is fogják..
Lehetséges, csak el kell vonatkoztatni az általunk ismert és kötött dolgoktól. Pl. sebesség, idő, távolság,. A-pontból B-pontba nem az egyenes a legrövidebb és legcélszerűbb ilyen nagy távolságoknál. Nem vagyok fizikus, sem csillagász, csupán érdeklődöm az ilyen témák iránt.
Szóval szükségtelen a fénynél gyorsabban menni, ha lehetne is... A tér görbíthető, Einstein bácsitól ezt már megismerhettük a relativitás elméletből. A többi a fantáziádra van bízva, pl féreglyukak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!