Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Létezhet-e a Csillagkapu a...

D4RK_W4MP1R3 kérdése:

Létezhet-e a Csillagkapu a valóságban?

Figyelt kérdés

Talán nem így néz ki, és nem ott van, nem annak az államnak a tulajdonában, de maga a szerkezet, a technológia talán már az emberisség tulajdonában van, csak nem verik nagydobra.

Nektek mi a véleményetek erről?

(Nem vagyok Csillagkapu-függő, csak elgondolkodtam ezen...)

2011. aug. 9. 19:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Féreglyukak léteznek, utazásra viszont nem lehet alkalmazni őket."

Nos, inkább maradjunk abban, hogy ez a kijelentés is mellőz minden valós alapot. A féregjárat csupán felvetett elméleti lehetőség, nem több és semmi az égegyadta világon nem támasztja alá a létezésüket!

2011. aug. 10. 10:20
 12/24 ricsken válasza:
Noss!Szerintem van valóság a dologban,de az emberiség még messze van a dologtól.bizonyíték.:Ha belegondolunk még az általunk hit sima felületek is lyukacsosak,mikroszkóp alatt jól látható semmi sem egyenes,még a (dzsilett)pengesem olyan éles.Ezt bizonyíthatjuk azzal hogy a csiga könnyűszerrel áthatol a penge élén.Arra akartam kitérni ezzel,hogy az időben és a térben is lehetnek lyukak,amelyeket féreglyukaknak hívnak.ez a technológia biztos létzhet valahol és a csillagapu ezen alapul.Mindenesetre elgondolkodtató és nem valószínűtlen,mert már most van alapja a dolognak.(erre alapszik az időutazás is)
2011. aug. 10. 13:52
 13/24 anonim ***** válasza:

"Szóval lehet, hogy a tévedtek a kvantumfizikusok a féregjáratokkal kapcsolatban, és talán tényleg csak a kapu anyaga az akadály."

Ha elolvastad volna amiket korábban írtam, akkor észrevetted volna, hogy nem a "kapu" anyaga az akadály.

2011. aug. 11. 20:08
 14/24 anonim ***** válasza:

Te Ricsken!

"Mindenesetre elgondolkodtató és nem valószínűtlen,mert már most van alapja a dolognak.(erre alapszik az időutazás is)"

Jó sok marhaságot összehordtál, és néhol a szórended is igen érdekes :P

"de az emberiség még messze van a dologtól.bizonyíték"

talán így:

de az emberiség még messze van a dolog bizonyításától.

"még az általunk hit sima felületek is lyukacsosak,"

helyesebben így:

még az általunk simának hitt felületek is lyukacsosak

A penge meg igenis éles csak a csiga haslába speciális, ezért tudja átemelni apránként önmagát.

Aztán hogy mindezzel párhuzamot vonva valószínűsíted a féregjáratokat az már csak hab a tortán :))))

Szerinted van időutazás? No jól van fiam. Ülj le egyes!

2011. aug. 11. 21:16
 15/24 A kérdező kommentje:

20.08

Akkor valami elkerülte a figyelmem... Bocsááánaaat *szégyellősen összehúzza magát* De am én télleg hiszek abban, hogy létezhet csillagkapu, vagy valami hasonló, és nem gondolom, hogy bolond lennék O_O (bár minden bolond hisz a saját igazában)

Szóval a jelenlegi állás szerint, ahogy én tudom, ELMÉLETILEG létezhetnek féregjáratok, csak kicsik, én instabilak. De mi van, ha igazából gigantikusak is tudnak lenni, és megfelelő technológiával megfelelő ideig szilárdan fenn is tarthatók?

Nem az, hogy nem fogtam fel, amit írtál, oké, a wikipedia szerint ezek a kvantumfizika jelenlegi tényei, de mi van, ha tévednek? Mi van, ha valami elkerülte a figyelmüket? Mi van, ha valamit ne vettek számításba? Mi van, ha valamit rosszul értelmeztek?

Igen, szeretek kételkedni. A lételemem. És végtelenül kiváncsi vagyok.

Remélem nem baj^^(neeem, nem egy magamnakvaló pattanásos antiszoc kis vakarcs vagyok)

Remélem még írsz. :)

Szeretek veled beszélgetni :)

2011. aug. 14. 00:55
 16/24 anonim ***** válasza:

"Szóval a jelenlegi állás szerint, ahogy én tudom, ELMÉLETILEG létezhetnek féregjáratok, csak kicsik, én instabilak. De mi van, ha igazából gigantikusak is tudnak lenni, és megfelelő technológiával megfelelő ideig szilárdan fenn is tarthatók?"

Tényleg olvasd el újra amiket korábban írtunk! Még ha ismernénk is a módját, hogy létrehozzunk megfelelő méretű és stabil féregjáratokat, az ahhoz szükséges energia nagyobb lenne, mint amely az egész univerzumban megtalálható.

2011. aug. 15. 12:19
 17/24 anonim válasza:
51%

"Tényleg olvasd el újra amiket korábban írtunk! Még ha ismernénk is a módját, hogy létrehozzunk megfelelő méretű és stabil féregjáratokat, az ahhoz szükséges energia nagyobb lenne, mint amely az egész univerzumban megtalálható."

Te tényleg nem ismered a tudománytörténetet. Eddig már számtalan lehetetlennek tartott dologról "bebizonyították", hogy lehetséges, majd megint lehetetlen, és így tovább. Ma már a legnagyobb koponyák sem merik határozottan kijelenteni a legegyszerűbb tudományos tételeket sem, óvatosan hozzáteszik, hogy "Szerintem/Archimédesz/Newton/Einstein szerint" vagy "a tudomány jelenlegi állása szerint".

Sajnálom(?), de a posztulátumok és axiómák kora lejárt. Legalábbis egyelőre - a tudomány jelenlegi állása szerint...

2012. márc. 27. 16:16
 18/24 anonim ***** válasza:

"Szóval a jelenlegi állás szerint, ahogy én tudom, ELMÉLETILEG létezhetnek féregjáratok"

Inkább úgy fogalmaznék, hogy bebizonyították(Einstein és egy másik fizikus), hogy van lehetőség a létezésükre. De ez pusztán matematika.

Viszont:

A gyakorlatban még soha senki nem figyelt meg ilyen jelenséget, így aztán igencsak valószínű, hogy ez csupán elméleti lehetőség, azaz a gyakorlatban soha nem lesz megvalósítható, mert olyan körülmények kellenének hozzá, amik soha nem fordulnak elő a valóságban.

2013. nov. 11. 22:37
 19/24 anonim ***** válasza:

Kb. úgy tudnám el megfogalmazni, hogy ha rendelkezésünkre állna annyi energia, amennyi az egész univerzumban összesen nem áll rendelkezésre, pusztán a töredéke, akkor talán - TALÁN - alkothatnánk egy féregjáratot.

De ez hasonló, hogy feltételezem, hogy ha lenne annyi pénzem, amennyi az egész világon összesen sincs, akkor megvásárolhatnám az egész bolygót.

2013. nov. 11. 22:40
 20/24 anonim ***** válasza:
A csillagkapu abban az esetben lehetne valóság, ha mikroszkópikus féregjáratról beszélnénk, amin keresztül csak információ (és/vagy energia) tudna áthaladni. Anyag agyagformában történő szállítására a csillagkapu sem alkalmas, mivel a kapu előtte energiává alakítja az anyagot (erről abban a részben beszélnek, amikor Teal'c a csillagkapuban ragad)... Szóval tegyük fel emberileg felfogható, netán előállítható mennyiségű energia elegendő lenne egy mikroszkópikus féregjárat előállításához, és már képességünkben állna egy olyan szerkezet, ami képes anyagot energiává, energiát anyaggá alakítani u'gy, hogy az információ sem vész el, és az anyag rendezettsége nem bomlik fel, akkor igen, létre jönne a csillagkapu... Ugyanakkor több mint valószínű, hogy akkor se gyűrű alaku' lenne, hanem mint a Légy c. filmben, két kabin lenne, melyet valami összeköt... Bolygóközi méretekben, időveszteség nélkül csak féregjárat lehetne (a sima rádiójel fénysebességgel haladna, torzulna stb)
2014. jún. 29. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!