Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A sok stressztől hamarabb...

A sok stressztől hamarabb őszül az ember?

Figyelt kérdés
2011. aug. 5. 08:45
 1/5 A kérdező kommentje:
Ha igen: van ennek valamiféle tudományos magyarázata is, vagy csak kétes megfigyelésekből gondolják így sokan?
2011. aug. 5. 08:52
 2/5 anonim válasza:
Szerintem inkább genetika, de aztán lehet, hogy közrejátszik...
2011. aug. 5. 09:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló a semmihez sem értő mindenbe beleböfögő nagyokos gimnazista típuspéldája, ne figyelj rá.

A magam részéről nem tudok olyan eredményről, ami ezt alátámasztaná, igaz, nagyon nehezen lehet lemérni. Maximum ikervizsgálatokkal, hogy minden genetikai tényező ki legyen zárva, de hát ugye hogy definiáljuk és hogy mérjük az élet során bekövetkezett stresszt, hogy állapítjuk meg, hogy melyikük élete volt stresszesebb...

Szóvel ez inkább amolyan "népi megfigyelés" kategóriába esik, aminek lehet éppenséggel alapja, csak még nincs igazolva. Végiggondolva a stressz élettanát és az őszülést, én el tudom hinni ezt az állítást, de nem tudom tudományosan bizonyítani hogy így is van.

2011. aug. 5. 17:13
 4/5 anonim válasza:
álitolag az ember képes 5mp alatt megöszülni.. nos nem tudom de van benne valami hogy ha idegeskedsz akkor öszülsz...látom magamon is:D
2011. aug. 13. 17:35
 5/5 anonim válasza:
Na...a másikat leoltani nagyon megy. Vajon az életben is ekkora okostojás vagy, vagy csak itt játszod az arcod, közben meg egy hatalmas semmire nem jó lúzer vagy. Kérdezőtől bocsi, csak nem bírtam megállni. Nem bírom az ilyesmit...
2011. aug. 23. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!