Egy teljesen üres szobában, van egy mágnes és egy vasdarab mi a biztos módszer, hogy megmond melyik a mágnes?
Figyelt kérdés
Semminek a segítségét nem veheted igénybe, csak azt a 2 dolgot használhatod semmi mást2011. júl. 25. 21:04
1/22 anonim válasza:
hát a vasnak más a színe mint a mágnesnek:Dés mivel neme gy mágnesezett vasdarabról és egy sima vasdarabról van szó ,nem köthetsz bele:D
2/22 anonim válasza:
Szerintem sehogy nem lehet megtudni.
3/22 anonim válasza:
Az egyiket leteszem a padlóra, a másikat marokba fogom. A kezemben lévő végét közelítem a padlón lévő végéhez, közepéhez. Ha mindenütt vonzást érzek, akkor a mágnest fogom.
(Ha a vas lenne a kezemben a "másiknak" csak a végén lenne vonzás.) Világos a válasz?
4/22 anonim válasza:
igen ,de ez ilyen kiskapus válasz:D,ha van megoldás akkor ,biztos egyértelműbb:Dja és akkor szabad a gazda kedves kérdező:D
5/22 anonim válasza:
Ó, a középiskolai fizika órák... ezt a tanár "ébresztő" gyanánt adta fel nekünk, de nem hozott sokakat lázba (főleg úgy nem, hogy alig hangzott el a kérdés, valaki benyögte a választ). Még a régebbi Rébusz és hasonló gondolkodtató feladatok gyűjteményében is benne volt.
Gondolkozz egy keveset, rá fogsz jönni! Nem nehéz.
(Eredetileg nem mágnes- és vasrúddal van a szöveg?)
6/22 A kérdező kommentje:
Én sem tudom a választ
És igen rúdról van szó
2011. júl. 25. 21:31
7/22 anonim válasza:
Egyszerű, a mágnes vonzza a vasat.
8/22 A kérdező kommentje:
utolsó: ebből még semmit nemtudtam meg, kicsit gondold át a választ
2011. júl. 25. 21:38
9/22 anonim válasza:
megfogod mind a kettőt és megnézed melyik vonzza a másikat
10/22 A kérdező kommentje:
mind2 vonza a másikat
2011. júl. 25. 21:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!