Mennyi lehet (ett) ezeknek az embereknek a fizetésük, és ki adj (t) a nekik? Adolf Hitler II. János Pál Gandhi II. Elizabeth
Hát szerintem pl. Adolf Hitlernek meg Elizabeth-nek, akik ugyebár mindketten népvezetők voltak (diktátor, és királynő) nem számít a fizetés, mert állam felett volt hatalmuk, igazából amit akartak, azt biztos megkapták.
Gandhi önmegtartoztatóan élt, ha keresett is valamennyit, szerintem szétosztotta, II. János Pál hát ... xd :D :) szerintem egy pápa sem szenved hiányt, bár tényleg, egy pápa miből tartja el magát? Biztos nem a 10edből :D
Változó: II Erzsébet királynő fizetését a parlament évente állapítja meg. Most nem tudom ép mennyi de tájékoztatásul: 1999-ben 12,043 millió font 2006-ban 9,811 millió font volt. Ebből még adózik.
Ebből Ő fizet még jövedelmet a gyerekeinek, és a királyi család néhány tagjának.
Hitler államfőként valószínűleg szintén a parlament határozhatta meg a fizetését.
Gandhi eleinte jogtanácsosként dolgozott, nem tudom mit fizettek, de akkor a cég fizetett amelyik alkalmazta. Később az indiai nemzeti kongresszus tagjaként nem tudom kapott e fizetést, de ahogy kinézett nem biztos.
A felhatalmazási törvény elfogadása után a Reichstag alig ülésezett, így Hitler valószínűleg maga állapította meg a fizetését, pontosabban mindig kivett annyit az államkincstárból, ami kellett neki. Így nem volt fizetése, bár nagy vagyont halmozott fel.
A pápának nincs fizetése, bankszámlája sincs, de a Vatikán gazdasági hivatala rendelkezésére bocsát minden eszközt, amire szüksége van (pl. utazásait, lakását finanszírozza). A Vatikán évente kiad pénzügyi jelentést, amiben elolvashatók az előző évi kiadások.
Adolf Hitler sosem vett fel egy árva petákot sem azért mert Führer és Kancellár volt.
Egyetlen személyes jövedelem forrása a Mein Kampf jogdíjjai-ból volt, amit Martin Bormann a titkára kezelt.
Hitler puritán ember volt, fizikai szükségletei nagyon szerények voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!