Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért gátolta anglia termelés...

:) :) :) kérdése:

Miért gátolta anglia termelés fejlődését a gyarmatokon ésmiért tiltotta meg a szabad kereskedelmet másokkal?

Figyelt kérdés

Dolgozathoz kéne a segitség,mert nem nagyon értem a kérdést..keresem a könyvbe már egy fél órája(a paragrafus megvan de nem tudom erre mit lehetne irni,mert nem láttok benne semmi jó választ)de nem kapom.A googléba meg nemtudom hogy lehetne beirni.8osztályos világtörténrlem,lécci segitsetek,mert holnapra kellene,és a többit már kidolgoztam.

u.i:nem kell hossz csak olyan 3-5 mondat.

2011. máj. 19. 19:58
 1/5 anonim ***** válasza:
A termelés fejlődését nem gátolta hisz érdeke volt a minél nagyobb haszon.A gyarmatot azért tartotta fenn hogy ő kereskedhessen máskülönben nincs értelme gyarmatot fenntartani.
2011. máj. 19. 20:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Hogy nyersanyag- és luxuscikkforrásnak használhassa őket, miközben egyben felvevőpiac is. Például Indiában a rizstermelést is tönkretették, helyette ruha alapanyagokat termesztettek amiből Angliában készült el az áru amit visszaszállítottak Indiába..
2011. máj. 19. 20:09
 3/5 A kérdező kommentje:
De nekem igy volt feltéve a kérdés..akkor most mit irjak?:S
2011. máj. 19. 20:31
 4/5 anonim válasza:

A gyarmat lényege a kizsákmányolás volt. Tehát árun alul vettek a gyarmatosítottaktól jószágot, amit a gyarmatosítottak eladhattak volna másnak is normális áron.

Mellesleg a mai Magyarország is gyarmat, csak ez titok :)

2011. máj. 19. 21:06
 5/5 anonim ***** válasza:

A gyarmatoknak az volt a lényegük, hogy az Angliában megtermelt javaknak felvevőpiacot biztosítsanak. Ezért nekik nem volt érdekük az, hogy ott jelentős ipar jöjjön létre, mert akkor senkinek nem kell az angol holmi. A kereskedelmet ugyanezért tiltották, hogy ne mástól szerezzék be az árut.

(egyébként az EU és köztünk jelenleg valami hasonló folyik)

2011. máj. 20. 00:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!