Készítettél már kardot? Ha igen milyet?
A fénykard lenne az igazi kihívás.
Hát, nem tudom, igazából minek kiélesíteni? Jó, egy kicsit még oké, hogy olyan legyen, mintha. De a full élessel szerintem felesleges játszani, mert ahogy a megtöltött puska is el fog sülni valamikor, a kiélezett kard is hasítani fog valamikor.
A fiam 4 évesen keresztes lovag volt a farsangi bálon. Neki faragtam egy igazi kétkezes lovagkardot a karácsonyfa törzséből :)
Szerintem a kard amit készíteni akarsz ön és közveszélyes, ha nem csak dísznek akasztod fel a falra.
Nem tudni, hogy mikor és hogyan törik el, ha rácsapsz valamire. Ha puha az anyag akkor elgörbül. Ha edzett rideg a fém akkor viszont törik.
A kard készítésnek megvan a maga kovácsolási technikája amit eleink tökélyre fejlesztettek mind Európában mind a távol keleten. Sajnos a tudás egy része elveszett. A damaszkuszi pengék technológiáját a mai napig nem tudják reprodukálni. Mielőtt nekiállsz olvass utána a neten. Sok érdekes cikk van a különböző korokban használt kardokról.
Készítettem. Levágtam egy kicsit egy lapát nyélből, és volt itthon valami kardszélességű alumínium lemez, amit elhajlítottam a végénél belőle egy kis darabot, így a fahenger(markolat) közepéhez is hozzá tudtam szögelni, meg az oldalához is. Előtte már 90fokban elvolt hajlítva, szóval kalapáccsal könnyen hozzá ütögettem, és pont a feléig ért a második " réteg ". Aztán a markolatot körbetekertem valami fáslira hasonlító fehér szalaggal, szintén szöggel lett rögzítve:D Nem lett rossz, ahhoz képest, hogy csak fűrész-kalapács-szög(és fásli) állt a rendelkezésemre:D
23:33
Úgy tudom az a titkuk, hogy a közepét olyan acélból készítik, ami hajlik, azaz puhább, így ettől nem törik el a kard.
Hali!
Köszi a válaszokat. Természetesen dísznek készítem, nem célom használni. Még készül, nem egynapos munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!