Angol után hideg víz a német?
Gimnáziumba felvettek német nyelvi előkészítő osztályba,de 1 baj van.Általános iskolába 8 éven keresztül angolt tanultam.
Nehéz lesz,sokat kellesz tanulnom,bírni fogom?
Esetleg nyárára nem tudtok valami online tanulást,vagy olyat amiből kicsit jobban felkészülhetek,hogy azért ne legyen sík hülye szeptemberbe.
Előre is köszi a válaszokot és ha tudtok adjatok linket!
Húú, szerencséd van :)
Az angol után megváltás lesz a német.
Azt mondta a nyelvtanárom, hogy az angol nyelvet úgy képzeljük el, mint egy tetejére fordított háromszöget: minél többet tanulsz, annál jobban belebonyolódsz, mindig többet kell tanulnod.
A német pedig egy rendes háromszög: minél többet tanulsz, annál többet tudsz, mert ha megtanulsz pár ragozást, igeidőt, akkor már elég jól lehet haladni a nyelvvel.
Sok sikert kívánok! :P
(konkrétan németet tanulok, és nagyon szeretem, kitűnő vagyok belőle. jah, és még egy jó tanács: az elején ne sajnáld a fáradságot a sok ragozás, meg szavak megtanulására, mert ezek lesznek az alapok a következő szintekhez, és ha lemaradsz azt nagyon nehéz, sőt lehetetlenség behozni.)
14/l
az angol kissé hasznosabb világviszonylatokban.
UK, Ireland, US, Canada, Australia, New Zealand, South-Africa, Malta... stb stb, tengerjáró luxushajók stb stb.
Német? Deutschland, Österreiche, Lichtenstein kifújt.
06-14 22:52
A nyelvtanárod hülye. Te meg hiszel neki.
Az angol nagyon könnyű, én magamtól 3 év alatt eljutottam odáig, hogy szép- és szakirodalmat olvasok angolul, és ezt könnyű volt átültetni akítv tudássá.
Vettem egy magyar regényt német nyelven, olyat, amit már olvastam régen, és nagyon keservesen ment, csak azért értettem meg, mert emlékeztem rá, hogy melyik mondat hogy volt magyarul, de ennek ellenére is feladtam, pedig németet tanultam hosszú éveken át (bár magamtól nem, csak iskolai keretek között).
Németnél nehéz volt aktívvá tenni a passzívan tanultakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!