Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nincs a Voyager űrszondá...

Miért nincs a Voyager űrszondákban kamera?

Figyelt kérdés
Miért nem tettek az űrszondákba kamerát, amin keresztül látni lehet az ottani "világot" ahol épp járnak?
2011. máj. 12. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Hogy ne tudjanak felvételeket készíteni az ufókról
2011. máj. 12. 16:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyrészt nem mai gyártmány, másrészt csak a legfonotsabb dologok férnek az ilyen szondákba.
2011. máj. 12. 16:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindkettőn van kamera, de mivel egyre messzebb vannak a Naptól, jó eséllyel csak nagy feketeséget látnánk, meg azokat a csillagokat, amiket innen is. Mire odaér egy másik csillaghoz (már ha el nem kerüli mindet nagy ívben, amire jó esély van), olyan nagy energiával kellene visszalőni a jelet, amire nem képes. Arról nem is beszélve, mennyi idő alatt érne ide. Szóval van rajtuk, de a nagybolygókat fotózták vele.
2011. máj. 12. 16:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Ád1, Honnan tudod hogy nincs?

Ád2 Valószínűleg nem teszik ki a youtube-ra.

Ád3 Amit látnál, az a sötét csillagos világűr.

Ád4 :D Ha netán idegeneket(pl Darth Vader Nagyúr csillagrombolója) látnánk a videón (nyilvánosságra kerülve) kitörne a pánik a földön.

Kinek hiányzik a pánikkeltés,/anarchia a földön,a világvége előtt?

2011. máj. 12. 17:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Mert az űrszondák plútiumreaktora kb 470W teljesítmény leadására képes. Ebből működtetni kell az antennát, ami sok-sok MILLIÓ km távolságból is képes eléggé sok adatot küldeni, fűteni kell a szondát (a -200 fok alatti hőmérséklet nem tesz jót az áramköröknek azért...), működtetni a hadosztálynyi tudományos felszerelést:

Imaging Science System

Radio Science System

Infrared Interferometer Spectrometer

Ultraviolet Spectrometer

Triaxial Fluxgate Magnetometer

Plasma Spectrometer

Low Energy Charged Particle Instrument

Cosmic Ray System

Planetary Radio Astronomy Investigation

Photopolarimeter System

Plasma Wave System

És ezenkívül természetesen fotókat is csinál. Például:

[link]

Azért csodákat ne várj. A mélyűrben egyrészt videózni, de fotózni is fölösleges; másrészt a fotók nagyonnagy sávszélességet igényelnek: ők pedig hatalmas, emberi léptékkel majdnem elképzelhetetlen távolságból pontosan a Föld felé küldik a jeleket: és nagyon kevés adatot lehet ekkora távolságból ilyen kevés energiával elküldeni. Tehát fölöslegesek a fotók.

Videokamerának meg semmi, de semmi értelme: az űrben semmi olyan nincs, amihez másodpercenként 10-20-30 fénykép kéne (hiszen a videokamera csak egy olyan fényképezőgép, ami pillanatfelvételeket csinál). Most képzeld el, mennyi változás történik a Földön a Holdról nézve. Szinte semmi, viszont egy rakat energiát felemésztettünk arra, hogy csináljunk egy csomó ugyanolyan képet, majd elküldjük pár milliárd km távolságra. Fölösleges, és pazarló.

2011. máj. 12. 18:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Hopp, ez kimaradt:

Forrás: [link]

2011. máj. 12. 18:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2011. máj. 12. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!