Miért nincs a Voyager űrszondákban kamera?
Ád1, Honnan tudod hogy nincs?
Ád2 Valószínűleg nem teszik ki a youtube-ra.
Ád3 Amit látnál, az a sötét csillagos világűr.
Ád4 :D Ha netán idegeneket(pl Darth Vader Nagyúr csillagrombolója) látnánk a videón (nyilvánosságra kerülve) kitörne a pánik a földön.
Kinek hiányzik a pánikkeltés,/anarchia a földön,a világvége előtt?
Mert az űrszondák plútiumreaktora kb 470W teljesítmény leadására képes. Ebből működtetni kell az antennát, ami sok-sok MILLIÓ km távolságból is képes eléggé sok adatot küldeni, fűteni kell a szondát (a -200 fok alatti hőmérséklet nem tesz jót az áramköröknek azért...), működtetni a hadosztálynyi tudományos felszerelést:
Imaging Science System
Radio Science System
Infrared Interferometer Spectrometer
Ultraviolet Spectrometer
Triaxial Fluxgate Magnetometer
Plasma Spectrometer
Low Energy Charged Particle Instrument
Cosmic Ray System
Planetary Radio Astronomy Investigation
Photopolarimeter System
Plasma Wave System
És ezenkívül természetesen fotókat is csinál. Például:
Azért csodákat ne várj. A mélyűrben egyrészt videózni, de fotózni is fölösleges; másrészt a fotók nagyonnagy sávszélességet igényelnek: ők pedig hatalmas, emberi léptékkel majdnem elképzelhetetlen távolságból pontosan a Föld felé küldik a jeleket: és nagyon kevés adatot lehet ekkora távolságból ilyen kevés energiával elküldeni. Tehát fölöslegesek a fotók.
Videokamerának meg semmi, de semmi értelme: az űrben semmi olyan nincs, amihez másodpercenként 10-20-30 fénykép kéne (hiszen a videokamera csak egy olyan fényképezőgép, ami pillanatfelvételeket csinál). Most képzeld el, mennyi változás történik a Földön a Holdról nézve. Szinte semmi, viszont egy rakat energiát felemésztettünk arra, hogy csináljunk egy csomó ugyanolyan képet, majd elküldjük pár milliárd km távolságra. Fölösleges, és pazarló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!