Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik a világ legmagasabb...

Melyik a világ legmagasabb épülete, épületei?

Figyelt kérdés

Egyik helyen ezt olvastam:

1. Taipei 101 - Tajpej, Tajvan, 509 m

2. Petronas Towers - 1-es torony - Kuala Lumpur, Malajzia, 452 m

3. Petronas Towers - 2-es torony - Kuala Lumpur, Malajzia, 452 m

4. Sears Tower - Chicago, USA, 442 m

5. Jin Mao Tower - Shanghai, Kína, 421 m

6. Two International Finance Center - Hong Kong, Kína, 415 m

7. CITIC Plaza - Guangzhou, Kína, 391 m

8. Shun Hing Square - Shenzehn, Kína, 384 m

9. Empire State Building - New York City, USA, 381 m

10. Central Plaza - Hong Kong, Kína, 374 m

de én Kanadában a CN toronyban voltam ami 553 méter magas. Lehet, hogy a fent említett 10 épület, A CN torony pedig egy a nevében is benne van egy torony. Akkor most melyik a legnagyobb épület, építmény, torony... stb. Mindegy, csak a legmagasabb emberi építmény.

2009. márc. 9. 10:03
 1/2 A kérdező kommentje:
Aha most olvastam, hogy a cikk írója írta, hogy "Tévéadók, antennák, egyéb jellegű építmények nem szerepelnek a listában."
2009. márc. 9. 10:07
 2/2 anonim válasza:
100%

Szia!

A válasz jelenleg a Dubaiban található óriási (818 méter magas) Burj Dubai. Jelenleg még nincs kész, ám már félkészen is megdöntötte a rekordot. Itt egy cikk az építményről: [link]

Ez a versengés amúgy nagyon furcsa: hogy több első helyezettet is hirdessenek szokták a tetőn lévő antenna hosszát beleszámolni, vagy ignorálni. Esetleg csak a lakóépületetet nyilvántartani, ezért lehetett az, hogy a CN Tower nem került bele az általad nézett nyilvántartásba. De ez már lényegtelen, mivel a Burj Dubai az összes versenytársát túl nőtte.

Minden jót: Oderus

2009. márc. 18. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!