Melyik hétköznapi találmány lenyűgöző számodra?
Én az óvszernek köszönhetem, hogy szolgát ebbe az országba nem teremtek.
UI.: Egy újabb kihaló félben lévő magyar voltam.
#3-as és #4-es
"áram, fény, mágnesesség," valamint a "rádió, internet, tv, telefon vezeték nélküli jeltovábbítása"
Mindezek amit felsoroltatok egyazon fizikai jelenségnek az elektromágnesességnek a különböző formái.
Ami azt illeti a jelenség korántsem megmagyarázhatatlan. Sőt rengeteget tudunk róla, ezért is tudjuk különféle dolgokra használni ezt a fantasztikus fizikai jelenséget.
Habár kvantum szinten a fotonok és elektronok képesek fura dolgokra amit még valóban nem értünk.
Hétköznapi találmány ami leginkább lenyűgöz:
- A nulla szám. A legzseniálisabb dolog amit valaha ember kitalált. A nulla nélkül sokkal szegényebb lenne a világunk. A modern tudomány és gazdaság egyszerűen nem fejlődhetett volna ki a nulla nélkül.
- Az elektromágnesesség megértése és használata. Hihetetlen, hogy milyen rövid idő alatt hova sikerült fejlődnünk az elektromágnesesség használatával. A nagyszüleim még petróleum lámpával világítottak, a lányom már az internet és az okostelefonok világába született.
- Mérőeszközök. A mérés tudománya. A pontosságra és az egységesre való törekvés. Elképzelhetetlen lenne a mérnöki tudomány pontos mérések nélkül.
- A nyomtatott könyv, a nyomtatás. A tudás megőrzésének, az ismeretanyag sokszorosításának és átadásának eszköze. A tudományos közösségi élet kialakulásának alapfeltétele.
Lenyűgöznek az olyan tárgyak amelyek a múltban megoldást nyújtottak egy problémára és a maguk módján a mai napig tökéletesen betöltik a funkciójukat. Jobbat nem sikerült alkotni azóta sem, csak másmilyent. Ugyanakkor lehetnek szépek, akár a kézművesség műremekei.
pl: Waterman típusú töltőtoll, Gillette DE biztonsági borotvája, egy svájci mechanikus karóraóra, vagy egy minőségi magyar bicska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!