Ha sziámi ikreknél az egyik meghal, mi lesz a másikkal?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 01:14
1/8 anonim válasza:
meghal ő is, hiszen a halott testvér sejtjei "megmérgezik" az élő testvért is. Azonnali műtéttel meg lehet próbálni megmenteni, de csak akkor ha nincsenek közös szerveik. (Akkor pedig már előtte is szétszedték volna őket)
2011. ápr. 26. 01:26
2/8 A kérdező kommentje:
:/ akkor ha pl az egyik rákos, és meghal, akkor a másiknak is kb napjai vannak már csak hátra, vagy azonnal? Most született unokatesómnak sziámi ikrei:(
2011. ápr. 26. 01:37
3/8 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy milyen jellegű a halált okozó betegség. De nem is értem, hogy az ilyen súlyos rendellenességet hogy nem vették észre a terhesség elején ? :(
2011. ápr. 26. 09:41
4/8 anonim válasza:
lehet hogy észrevették,de a szülők szerették volna a babákat.
ha rákoslenne az egyik,akkoramásik is az lenne,hiszen a rákos sejtek minkét szervezetben elterjednének.
2011. ápr. 26. 09:46
5/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogyan volt...:/ Értem, köszi. Hát remélem nem lesz velük majd semmi gond, bár ez az élet... nem tudom elképzelni.
2011. ápr. 26. 13:12
6/8 anonim válasza:
Azért a sziámi gyerekek 70%-át szét lehet műtétileg választani.
Akiket lehetetlen, azoknak közös szerveik vannak, így értelem szerűen ha betegség okozza az egyik halálát akkor a másik is meghal ugyan abban a betegségben. De pl.: ha autóbalesetben az egyikük agyhalott lesz, a másik pedig megússza és mondjuk azok a belső szervek is megússzák amik közösek voltak akkor az egyikük menthető.
Ráknál pont nem, mivel az valószínűleg elterjed mindkét szervezetben ha közös a keringés.
2011. ápr. 26. 15:09
7/8 A kérdező kommentje:
náluk van valami közös szerv... Sajnos. Köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 26. 15:20
8/8 anonim válasza:
Ha időben felfedezik a rákot, akkor megmenthető, de ha már áttétek vannak, akkor kicsi az esélye.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.