Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Három tudománnyal kapcsolatos...

Pro Patria kérdése:

Három tudománnyal kapcsolatos kérdésem van, amit szerintem senki sem tud, de régóta foglalkoztatnak. Talán itt kapok választ?

Figyelt kérdés

- Hogyan lehet végtelen a tér és az idő? Ha nem végtelen, mi van a tér határán túl, és mi volt az idő kezdete előtt??

- Mitől, miből és miért született meg a világegyetem?

- Hogyan keletkezett élettelen anyagokból élő szervezet?

2011. ápr. 23. 23:09
1 2
 11/20 Stormgorog válasza:
37%

1.válasz:

A tudósok szerint az űr folyamatosan tágul a végtelenbe, minden irányban tehát afféle növekvő gömbnek megfelelően!

Tehát megállapították hogy az űr olyan mint egy gömb alakú tükörterem amiben légüres tér van melyet nagyobb arányban a sötét anyag tölt ki, kevesebb arányban csillagok és bolygók illetve bolygótörmelékek alkotják...

Az űr határain túl valószínűleg szellemi világ van, abból kiindulva hogy az űrben átmenetek vannak az anyagi és a nem anyagi dolgok között...

A szellemvilág nem csak körülveszi az anyagot hanem össze is tarja azt és onnan származik az energia is amely mozgásban tartja!

Az idő csak a mulandó anyag felett telik, de lehet használni arra is hogy időrendbe vegyük az eseményeket is...Ebből kiindulva az idő kezdete előtt nem létezett az anyag,mivel az anyagnak is van kezdete!

Számomra a kezdet a Bibliai Teremtés kezdetétől számít!

2.válasz:

A világegyetem, teremtett anyagokból és azokat formáló beindított folyamatokból áll össze, amelyek mozgásban tartják azt!

Isten teremtette meg mindezt hogy gyönyörködhessen alkotásaiban és kifejezze végtelen szeretetét a teremtményei felé!

3. válasz:

Élet csak is az élő mindenható Istentől származik aki mindig is volt van és lesz örökké!:)

2011. ápr. 24. 14:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

Mégsem értem, hogy ugyanazokból az anyagokból állva, mint egy kő, ami élettelen, mi hogyan tudunk gondolkodni, mozogni, élni?

Egy hasonlattal világítanám meg a dolgot. Egy hatalmas téglarakásnak magában semmilyen esztétikai értéke nincs, de gondolj bele, a Szixtusz kápolnát is csak egy halom téglából építették. Szóval azt akarom mondani, hogy az atomok elrendeződése a lényeg.

2011. ápr. 24. 17:11
 13/20 A kérdező kommentje:

Ez azért igen vicces volt: A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának időpontja: ma 02:27

">szerintem senki sem tud<

Nem vagy te egy kicsit naiv? A kérdéseidre - persze külön-külön - régóta le van írva itt a válasz."

Utána meg mit kapok?:

">mi van a tér határán túl<

Nem tudjuk[...]

>mi volt az idő kezdete előtt??<

Nem tudjuk[...]

>Mitől, miért<

Nem tudjuk[...]"

Akkor mégis csak igazam volt arról, hogy senki sem tud válaszolni...

2011. ápr. 24. 17:54
 14/20 A kérdező kommentje:

Eddig 04:02-es válasza volt a legérdekesebb számomra.

Az utolsónak:

Igen, de a kápolna sem "képes" több mindenre, mint egy téglarakás, csak máshogyan néz ki. Ez számomra nem magyarázza meg, hogy hogyan lesz porból és kőből mozgó, gondolkodó lény.

2011. ápr. 24. 18:21
 15/20 anonim ***** válasza:

igazan vicces, hogy olyan dologra akarsz valaszt kapni, amire senki nem tud valaszolni...

de hogy ne csak offoljak: az ido nem vegtelen valamint nincs olyan hogy "az ido kezdete elott". az hogy valami "elott" csak akkor ertelmezheto ha van ido marpedig ido az "ido kezdete elott" nyilvan nem volt. tehat a tovabbiakban ertelmetlen errol beszelni

2011. ápr. 24. 18:22
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mint nem lehettt ezen érteni.

A "nem tudjuk" azt jelenti, hogy senkinek sincs még ötlete sem.

A többire meg leírtam a vélaszt. Azokra vannak ötletek.

2011. ápr. 25. 00:23
 17/20 A kérdező kommentje:
Azért volt vicces, mert először leszólsz, hogy "miért vagyok ilyen negatív, hogy szerintem senki nem fog tudni válaszolni", aztán kiderül, hogy mégse...
2011. ápr. 25. 16:30
 18/20 anonim ***** válasza:

Azért megnézhetnéd, hogy mennyi kérdésre van válasz (legalább elmélet) - és mennyire nincs.

De az is gond, hogy ezek már régen le lettek írva itt.

Ha ennyire gondosan keresel, mást se nagyon fogsz megtalálni.

2011. ápr. 25. 17:29
 19/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező. :)

Szerintem érdemes lenne összegezni a 04-24 04:02 es válaszoló és a 04-24 14:02 es válaszoló hozzászólását. Alapban amikor mi az univerzummal(anyagi megjelenésével) érintkezünk, akkor nekünk csak egy közvetlenül megjelenő gondolatsor érzékelődik. Ahelyett, hogy tudatunkon kívülre odaképzelünk egy fizikai világot, megtehetjük, hogy egy olyan Elmét(Isten) feltételezünk, amiben minden létezik egyszerre, mindent tud, és tudatában van saját magának, tehát teljes mértékben racionális, józan, elfogulatlan, személytelen, de értelmes. Ha ezt megtesszük, akkor megláthatjuk hogy a világunk koncentrált gondolatsor(hiszen az Elme a mindentudásával képes azt fenntartani minden pillanatban), ahogyan alapban is, megkapjuk a választ, hogy a világunk(fizikai) véges, mivel addig tart, ahol a "fizikailag semmi"(hangsúlyozva) kezdődik...de a mentális határ közel sem ér véget még...észrevesszük, hogy a tér és az idő csak érzet, amit a tapasztalatban megjelenő anyag illúziója okoz...ahogyan álomban is megteszi.

Ha vettük a fáradtságot és végiggondoltuk ezt, akkor a második kérdésedre is megleljük a választ, miszerint az univerzum az Elmétől, annak akaratától jelenik meg, az Elem Gondolatából, és azért, hogy ezáltal az Elmében létező megannyi lény(tudat, elme, értelem) tapasztalathoz juthasson, mivel csak akkor képes tudni önmagáról bármilyen elme is, hogy van, ha tudja magát mihez viszonyítani, így a tapasztalat ezt lehetővé teszi, aminek lényege, hogy az Elme megoszthassa minden tudását "teremtményeivel", amik valójában fejlemények, hiszen Önmagából juttatja érvényre az intelligenciát, így mindegyik ugyanaz, mint az egyetlen Elme, amely teljes, így nem változik, azaz nem született, s nem is pusztul soha...

...ezen a ponton továbbmehetünk az utolsó kérdésedre, és felismerhetjük, hogy valójában amit mi élettelennek hiszünk, ugyanúgy él, ugyanúgy meghúzódik a tudat az anyagi megjelenése mögött, persze az adott evolúciós szinten, de nyilván szellemi evolúcióról van szó ebben az esetben...így kialakulásról nem beszélhetünk konkrétan, inkább natúr fejlődésről, aminek a végcélját az előző bekezdésben leírtam.

A végére megpróbálom neked absztrakt módon példázni, hogy mit csinál az Elme. Úgy képzeld el a dolgot, hogy amikor mondjuk te elképzelsz magadban egy szituációt, jelenetet...akkor végül is Te, mint "teremtő", hozod létre magadban az anyagot, és az anyagcsoportok mögé, amiket megjelenítesz az epizódban, önmagadat rakod be, mint értelmet, elmét az adott szinten, de ha a gondolatsorban megjelenő egyik egyén szemszögét nézzük, az csak a testen lát ki első rendben, mert nem tudja, hogy Te "ott" vagy mögötte latensen, csak azt tudja először, hogy valamit érzékel, tehát feltételez egy külső világot.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. ápr. 27. 16:01
 20/20 axxl válasza:
Kérdezz meg egy JEHOVA TANUJÁT, NA, AZ MEG MONDJA A FRANKÓT.
2011. máj. 2. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!