Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ez az ISS lehetett, vagy...

Ez az ISS lehetett, vagy valami műhold?

Figyelt kérdés

Nem szoktam minden nap figyelni az éjszakai eget, de ma este mikor húztam ki a kukát, kb 20:30 körül egy nagyon fényes és nagy mozgó pontra lettem figyelmes. Sokkal nagyobb és fényesebb (folytonos vakító fehér fény) volt, mint a legnagyobb "csillag" az égen és elég nagy sebességgel mozgott. DNy felől jött és egy ívet leírva K felé távozott. Pár perc alatt átvonult az egész égbolton.

Mi lehetett ez? Még soha nem vettem észre.

2011. ápr. 20. 20:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Jó ez a táblázat, de mért csak május 6-ig van meg? Más helyet beállítva is csak eddig mutatja.

Emlékszem régebben 8-10 napra előre is mutatta.

2011. máj. 5. 21:08
 12/14 anonim ***** válasza:
Azért nincs most a többi napokra megadva, mert vannak olyan napok, hogy egyáltalán az adott helyről nem látni (pl. Magyarországról)és ezekkel nem foglalkozik. Ha beállítasz egy jóval távolabbi országot, ott már másképp mutatja, ha csak Magyarország területén maradsz, akkor a helyzet mindenhol úgy nagyjából egyforma.
2011. máj. 5. 23:01
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi, közben nézegettem én is az oldalt és rájöttem. Ha nyomkodom a next gombot, akkor mutatja a legközelebbi dátumokat. Ezek szerint van, hogy egy hónapig se jön erre, míg máskor hetekig mindig szinte pont fölöttem megy el.

Na, ezt se tudtam eddig! :)

2011. máj. 6. 07:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Amúgy a hosszabb időre szóló előrejelzés nem tudom hogy mennyire megbízható, mert az ISS elég alacsony pályán mozog és itt még nyomokban jelen van a Föld légköre ami fékezi a mozgását és lassan mind jobban lesüllyed. Amikor már nagyon lent van, olyankor mindig följebb lökik. Ezen az oldalon látható a Földtől való távolsága az utóbbi egy évben és az is, hogy mikor "löktek" rajta:

[link]

2011. máj. 6. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!