Ez az ISS lehetett, vagy valami műhold?
Nem szoktam minden nap figyelni az éjszakai eget, de ma este mikor húztam ki a kukát, kb 20:30 körül egy nagyon fényes és nagy mozgó pontra lettem figyelmes. Sokkal nagyobb és fényesebb (folytonos vakító fehér fény) volt, mint a legnagyobb "csillag" az égen és elég nagy sebességgel mozgott. DNy felől jött és egy ívet leírva K felé távozott. Pár perc alatt átvonult az egész égbolton.
Mi lehetett ez? Még soha nem vettem észre.
Jó ez a táblázat, de mért csak május 6-ig van meg? Más helyet beállítva is csak eddig mutatja.
Emlékszem régebben 8-10 napra előre is mutatta.
Köszi, közben nézegettem én is az oldalt és rájöttem. Ha nyomkodom a next gombot, akkor mutatja a legközelebbi dátumokat. Ezek szerint van, hogy egy hónapig se jön erre, míg máskor hetekig mindig szinte pont fölöttem megy el.
Na, ezt se tudtam eddig! :)
Amúgy a hosszabb időre szóló előrejelzés nem tudom hogy mennyire megbízható, mert az ISS elég alacsony pályán mozog és itt még nyomokban jelen van a Föld légköre ami fékezi a mozgását és lassan mind jobban lesüllyed. Amikor már nagyon lent van, olyankor mindig följebb lökik. Ezen az oldalon látható a Földtől való távolsága az utóbbi egy évben és az is, hogy mikor "löktek" rajta:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!