Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mini szélcsatorna építés? :D

Mini szélcsatorna építés? :D

Figyelt kérdés
Légellenállást lehetne úgy mérni, hogy veszünk egy propellert, villanymotort, egy csövet (prop.átmérője), a csőbe pedig a kívánt tárgy formájának kicsinyített mását belerakni, ami egy erőmérőn lenne?
2011. ápr. 12. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:

baj lesz a turbulenciával.Láttam már olyat ,hogy a propeller után szívószálakat tettek 1 kötegben ,hogy megvezessék a levegőt és szépen egyenletesen menjen össze vissza.

szóval

(vizsgált darab) (szívózálak = ) (Ventillátor)

a szívószálakat párhuzamosan tedd a csővel merőlegesen a ventillátorra.

Szerintem elég nehéz dolgod lesz ,de sok szerencsét hozzá

2011. ápr. 12. 17:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Hoppá, erre nem is gondoltam, köszi a tippet, a ventillátor után nem lamináris az áramlás... Köszi... Hát, ha belegondolok... Kizárt, hogy sikerül értékelhetőtő építeni..
2011. ápr. 12. 17:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Találsz elég finom erőmérőt? Mi lenne, ha hungarocell modellt fúvatnál alulról, és mikor épp lebeg, tömegből és szélsebességből számolnál?
2011. ápr. 12. 19:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha messze van a propellertől a tárgy már nem olyan nagy gond, nálunk fizika gyakorlaton is hasonlót használtunk.
2011. ápr. 12. 19:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem az erőmérő a legkisebb gond, pl ha nem létezik ilyen finom erőmérő olcsón (kizárt), akkor még csinálni is lehet házilag egy rugós erőmérőt, a beosztás szinte mindegy, úgy is csak a különböző (relatíve nagyban eltérő) formák egymáshoz viszonyított ellenállása érdekelne, nem kéne túlzottan precíznek lennie, nem F1 es versenyautót akarok csinálni.
2011. ápr. 12. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!