Hogyan változik egy vizes sóoldat töménysége?
Az alábbiak közül egy jó válasz biztosan van, előre is köszönöm!!!
A: megnöveljük benne a víz mennyiségét
B: mennyiségét párolgással csökkentjük
C: további sót adunk hozzá
D: hígabb sóoldattal keverjük
E: töményebb sóoldattal keverjük
Valamint lenne még egy kérdésem a kémiával kapcsolatban:
Milyen módszerrel készítünk egy 20 C-os telített oldatból telítetlen oldatot?
(erre többféle variáció is kellene...)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A víz hozzáadása csökkenti a töménységet.
A párolgáskor a só nem párolog, így ha nem eleve telített az oldat, ilyenkor még töményebb lesz.
Ha sót adunk hozzá ÉS nem telített az oldat, megint csak töményedni fog.
Hígabb oldattal keverve értelem szerűen csökken a töménysége.
Ha töményebb oldattal keverjük, értelem szerűen töményebb lesz az oldat.
És hogy miként lehet a telített oldatot telítetlenné tenni?
Pl vizet keverünk hozzá.
Pl emeljük a hőmérsékletét.
Pl Hígabb oldattal keverjük.
kb. ennyi.
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!