Az autóm sebességmérője 20 km/h-val többet mutat mindig menet közben mint a valós (lemértük). Akkor a km számlálóm is eltérő értéket mutat?
Vagy inkább kevesebb??...
Jaaj asszem belezavarodtam...:-)
Léci ne írjátok azt hogy mért nem az autós témakörben tettem fel a kérdést...:-)
Amúgy igazatok lenne, de kissé tudományos számolgatós is nem?
Igen eltérő értéket. És ez a nagy különbség elképzelhető, hogy abból adódik hogy nem a gyári méretű felni vagy /és gumi van az autódon, hanem a váltóméretnél jóval nagyobb átmérőjű.
Bár nem írtad, hogy ezt a 20km/h -a többletet mikor produkálja? 50 km/h nál is, vagy 120-140 km /h sebességnél?
Köszi a válaszokat (ötleteket)
Azt vettem észre hogy minden sebességtartományban ez a 20 km/h-a eltérés van.
Jaa és tudtommal gyári kerekeim vannak. F Astra 13-colos felnivel, 175/70-es gumikkal. Ez még a kisebb, mert szerelik 14 collal is.
Szóval szerintetek a km számlálón látható érték kevesebb mint a valós? Vagy több? Mennyivel? Kb... A km-hez kötődő szervizek miatt lenne fontos.
A sebességmérő és az útszámláló nem függ össze. Ha egy 100 km-es utat 70-nel vagy épp 90-nel teszel meg, attól az még 100 km marad. Ha a mutató 90-et mutat pedig 70-nel mész, attól még 100 km-t tettél meg.
Egyszerűsítve az útmérő azt méri, hogy hányszor fordul meg a kerék, a sebességmérő pedig hogy milyen gyorsan. Tegyük fel, hogy 1 km alatt 1000x fordul a kerék. Az útmérő 1000 fordulatonként ugrik egyet, függetlenül attól, hogy ez az 1000 fordulat mennyi idő alatt zajlik le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!