Egy hiteles/hitelesebb IQ tesztet tud mondani valaki?
Nézd meg a Mensa HungarIQa honlapját, ott találsz egy próbatesztet. Ha ennél pontosabb eredményt akarsz, akkor jelentkezhetsz a Mensánál tesztírásra (ez már fizetős, viszont hivatalos írásos eredményt kapsz kézhez).
Sok sikert!
Pedro
"A mensa pénzes. Ingyen sok van neten csak rá kell keresni."
Nem véletlenül pénzes. Egy teszt "hivatalossá tétele" azaz elkészítése, bevizsgálása, módosítása (hogy pontos eredményt adjon) igen sok munkát igényel.
Amelyik teszttel pedig nem vesződtek ennyit, az nem ad pontos eredményt.
Tudod, ez olyan, mintha például méterrudat csinálnál. Ha csak megsaccolod, akkor úgy körülbelül használható lesz (persze ha jó a szemmértéked), de ha pontos eszközt szeretnél, akkor már ismert hosszúságú dolgokhoz kell hasonlítgatnod. Minél több és minél pontosabb hasonlítást végzel, annál pontosabb lesz a méterrudad is...
Pedro
a netes tesztek semmit se érnek, kitöltöttem pár olyat 140-150 jött ki eredménynek nem egyszer...
én pszichologusnál (ért hozzá) speciel stern, és raven félét töltöttem ki, plusz egy harmadikat aminek nem emlékszem a nevére. de ezek is megbizhatóak nem csak a mensa féle, hisz mind a három teszt azonos eredményt (plusz minusz 1-2 ) hozott ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!