Miért akkor a legalacsonyabb a hőmérséklet, amikor jön
fel a nap?
Figyelt kérdés
Ha valaki tudna adni egy tartalmas választ, annak nagyon örülnék. :)
2011. márc. 1. 22:57
1/8 anonim válasza:
ma én is pont ezen gondolkodtam a buszmegállóban :))
2011. márc. 1. 23:01
2/8 anonim válasza:
Este miután lemegy nap nincs ami melegítse a földed ,buszmegállót! Ez addig tart míg fel nem kel a nap a másik oldalon. Vagy be nem vezeti a bkv a távfűtést a megállóba! - Ugye a föld forog ,mi meg vele együtt. Mikor sötét van akkor a világűr hidege kezdi lehűteni a levegőt. -Na most a világűr hidege kb mínusz 220C fok. az nem fogja azt mondani hogy bocsi lejárt a műszakom elfáradtam meg izé!.. -Addig hűt míg a nap újra fel nem kel és elkezd mekegíteni..
2011. márc. 2. 01:40
3/8 anonim válasza:
Azért mert jön a hajnali szél. Az meg azért olyan hideg, mert egész éjjel kint volt...
Amikor feljövök erre az oldalra, akkor mindig megnevettet, vagy elborzaszt, hogy milyen kérdéseket és válaszokat olvasok itt. Szép tanulmányt lehetne ezekről írni.
2011. márc. 2. 02:44
4/8 ToXeN válasza:
Amikor felkel a Nap, a napsugarak az alsóbb légréteget kezdik melegíteni (azért mert a levegő rossz hővezető és a napsugarak a felső rétegeken (szinte) elnyelődés nélkül áthaladnak). A talaj az, ami elnyeli a legtöbb napsugarat és ez sugározza át a legalsó légrétegnek a hőt. Ez annyit fog jelenteni, hogy az alsó légréteg melegebb lesz mint a felső, és mivel tudjuk hogy a meleg levegő felfelé száll, a nagy nehezen melegedésnek indult levegő felszáll, ami szépen lenyomja a felső, hidegebb levegőréteget!
2011. márc. 2. 07:02
5/8 anonim válasza:
Én is kérdezek. Miért kell ezt hetente megkérdezni? Miért nem tudjátok a keresőt használni, vagy ha már erre képtelenek vagytok, a kérdés feltevésekor az arcotokba tolja a korábbi, ugyanilyen kérdéseket. És ne mondd, hogy nem tolta, mert tudom, hogy tolta. Legalább magadnak ne hazudj. Lusta vagy.
2011. márc. 2. 07:54
6/8 anonim válasza:
Atyaég, ennyi ökörséget, pedig én azt hittem hogy ez általános iskolás anyag... Azon a kijelentésen, hogy a világűr hűti a levegőt, nem is tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek.
Miután lemegy a Nap, lényegében semmi sem melegíti a felszínt tovább, így a nappal elnyelődött hő az éjszaka folyamán szép lassan kisugárzódik az űrbe. A hőmérséklet egészen a következő napfelkeltéig csökken. Miután feljött a Nap, a felszín, és ezzel együtt a fölötte lévő légrétegek újra melegedni kezdenek. Ebbe a folyamatba persze beleszólhat a felhőzet, meg az egyéb meteorológiai jelenségek.
2011. márc. 2. 08:47
7/8 anonim válasza:
8:47-é a pont:D
2011. márc. 3. 15:12
8/8 anonim válasza:
Ha arra a rövid időszakra gondolsz, amikor a hajnali hőmérséklet melegebb mint napfelkelte idején. Hát szerintem a napsugárzás első időszakában a felszínen lévő csapadék, pára párologni kezd és a párolgás során keletkező hőelvonás miatt van kissé hidegebb lesz. Tart ez egészen addig amíg a nedvesség elpárolog és a napsugárzás kiegyenlíti a hőmérséklet csökkenést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!