Egy inga hossza 19,6 méter. Mekkora a lengésideje?
Figyelt kérdés
Van rá egy képlet, de ahhoz kellene a g, a gyorsulás, de ebben az nincs megadva,ezért nem vágom...2011. febr. 14. 10:17
1/7 anonim válasza:
A fizikában vannak olyan egységek, amiket megállapodás szerint használunk. Ilyen például a fénysebesség: közegtől függően sokféle lehet, de ha nincs egyéb paraméter megadva, akkor a vákuumbeli értékét vesszük figyelembe. A g-vel jelölt nehézségi gyorsulás is ilyen: millióféle értéke van az Univerzumban, de mi a földi középértéknek tekintett 9,81 m/s^2-tel számolunk, ha nincs megadva más. Ez így elsőre bonyolultnak tűnik, mert jogos a kérdés: honnan tudd, mikor mivel kell számolni? A válasz viszont egyszerű: ha valami általánosságban van megadva, akkor a Földön érvényes mennyiségét kell figyelembe venni számoláskor.
2/7 anonim válasza:
Gondolom a Földre vonatkozhat a kérdés
9,81m/s^2 a gyorsulás
3/7 anonim válasza:
Esetleg el kéne jutni egy olyan szintre, hogy egy alapfeladatot, ami egy képletbe való behelyettesítésből áll, el tudj végezni egyedül. És talán ha nem tudsz valamit, létezik kereső, amit lehet használni.
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget, nekem is annyi jött ki maci :) ezt a képletet találtam eredetileg: 2pí*gyök alatt(l/g), csak ugye ebben a feladatban nem volt megadva a gravitációs gyorsulás, és a neten sem találtam sehol, pedig alaposan körülnéztem..
kedves captain_pissedoff... adtam neked egy lefele mutató kezet...:)...azért köszi a válaszodat!
2011. febr. 14. 16:19
6/7 anonim válasza:
Talán nem kéne hazudni. A g értékét lehetetlen nem megtalálni az interneten kb. 5 másodperc alatt.
7/7 A kérdező kommentje:
A képletet megtaláltam, de azt gondoltam, hogy mivel a g érték nincs meg, ezért talán más képletet kell használni, ezért arra kerestem rá. Mivel más feladatokban láttam hogy meg van adva a g érték, ezért eszembe se jutott, hogy talán ez egy előre megadott szám is lehet. De igazad van, eszembe kellett volna jutnia.
2011. febr. 14. 17:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!