Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi ez a tárgy? Mellékelem a...

Mi ez a tárgy? Mellékelem a képet, a linkre kattintva megtekintheted.

Figyelt kérdés

[link]

erről lenne szó, 2 körlemezből áll, mind a 2 elforgatható, illetve egy szilikonszíj van rajta (körben az egészen), amin egy vékony finomállító vonal. Segítsetek, hogy mi ez a "műszer" vagy micsoda.

thx

2011. febr. 2. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
maja időnaptár
2011. febr. 2. 16:59
 2/7 A kérdező kommentje:
értelmes választ kérek.
2011. febr. 2. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Logarléc. :-)

Nem hülyéskedek, tényleg az, csak nem az általunk megszokott egyenes kivitel, hanem körbe van hajtva... De ettől még ugyanaz a funkciója.

Próbáld csak ki, ha a második skála "0" pontját az első skála "2" pontjához állítod, akkor a második skála "3" pontja fölött az elsőn a "6" fog látszani, mutatván hogy 3*2=6.

A mozgatható műanyag rész a "fonállal" pedig a több skálán történő pontos leolvasást teszi lehetővé.

Szép darab, nem akarod véletlenül eladni? :-)

Pedro

2011. febr. 2. 17:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Bocs,nem "0" hanem "1" pontját... Nincs is 0 pontja! :-)

Pedro

2011. febr. 2. 17:26
 5/7 A kérdező kommentje:
még én sem tudom hogy el akarom-e adni, még meggondolom. Mindenesetre nem egy sűrűn látott darab az biztos. Logarléc nem jutott eszembe, pedig az egyenes formájút tudom használni alap dolgokra.
2011. febr. 2. 17:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát ez is hasonló, próbáld csak ki. Akár össze is hasonlíthatod. :-)

Szép technikai érdekességre leltél, ma már nem gyártanak ilyet. Gondold meg, s ha mégis eladnád, keress meg - szerintem megegyezünk :-)

Pedro

2011. febr. 2. 17:54
 7/7 Tika88 válasza:
Az egy egyharmad Rubik kocka, ketharmad eger es egy szuperdisc- egy orosz helikopterRotor
2011. febr. 3. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!