Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen az, ha valaki hallucinál?

Milyen az, ha valaki hallucinál?

Figyelt kérdés

Még kisgyerek koromban esténként hallottam hangokat, csörömpölést, zörgést, indiánüvöltést, és az a fura, hogy ikertestvérem is hallotta ezeket, pedig tény, hogy nincsenek indiánok 100km-es körzetben. :) Ez hallucináció volt, vagy csak beképzeltem? :D

Egyáltalán milyen az, ha valaki hallucinál? Alakokat, embereket látsz? Tudsz velük beszélni? Félelmetes?

2011. jan. 31. 16:06
 1/4 anonim ***** válasza:
A hallucináció olyan érzet, aminek nincs a valóságban megfelelője. Ez lehet félelemérzet, értelmetlen hangok, fények, de lehet beszéd, részletesen kidolgozott, valósághű látvány is. Tehát BÁRMIT láthatsz, amit az agyad el tud képzelni. Ha szeretnél, beszélhetsz hozzájuk, és ha szerencséd van, válaszolnak is.
2011. jan. 31. 18:03
 2/4 anonim válasza:

A hallucináció egy fiktív(nem valóságos) dolog.Az emberek általában valamilyen sokkhatásra vagy betegségből kifolyólag esetleg nagy lelki nyomás hatására hallucinálnak.Ezek olyan jelenségek amelyek nem valósak,de valóságosnak látszanak.Lehetnek alakok,hangok esetleg személyek akikkel néha beszélnek is a hallucináló emberek,legalábbis ezt képzelik.

Az ikrek általában egymás érzéseit megérzik és vannak különös esetek (tudományosan jelenleg még nem magyarázható) mikor egymás gondolatát is.

Lehetséges hogy valamilyen trauma,sokkhatás ért benneteket egy idelyűleg és ezért van ,vagy csak egyikőtöket ,de ez az esemény ki hat a másik testvérre is.(pl: családtag halála,valamilyen baleset,súlyosabb betegség,kórházban vagy más zárt térben töltött idő stb)

2011. jan. 31. 18:04
 3/4 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat. :)

Érdekelne, hogy aki hallucinált már, mit hallott/látott?

2011. jan. 31. 22:58
 4/4 anonim válasza:
Én az LSD-töl, meg öngyújtótöltő-gáztól hallucináltam. De az régen volt és hülyék voltunk.XD Volt olyan, hogy egy kisgyereket láttam az erdőbe, aki csúzlival lődöz, volt hogy hatalmas fehér egérnek láttam magam, meg hogy beszélgetek az ördöggel. Ezeket tudtam, hogy hallucinálok, de volt olyan, hogy teljesen bekábultam, és nem tudtam magamról, és ilyenkor egy komplett film vetítődött le a szemem előtt. Az volt az egyik ilyen, hogy a világ kicsi éneklő molekulákból állt, amiknek az éneke visszhangzott, és ezek a molekulák összeérintették a lábaikat, és úgy sorba eltűntek. És maradt egy akinek nem volt kihez hozzátenni a lábát, és magányosan énekelt.XD Ekkor ébresztett a haverom, mert teljesen bekábultam.:D
2011. máj. 18. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!