Más gimis is érzi úgy hogy nem tud semmit?
igazából szerintem jó választ írt az első, igaza van.
Én szakközépsuliba járok, szegedi egyetemre megyek szeptembertől, amelyik szakra megyek oda csak matek és infó kell, abból jó vagyok, humán tárgyak engem sem érdekelnek, szóval nah.
Még gyerek vagy, ilyenkor sokan nemtudják mik legyenek, akkor kezdj el aggódni, ha érettségi előtti nyáron is itt tartasz.
Addig is vegyél erőt magadon, és egy kicsit állj neki a tanulásnak, hidd el nagyon fogod bánni, ha végül rájösz, hogy mi szeretnél lenni, és nem tudsz leérettségizni rendesen, mert alapvető hiányoságaid vannak a tantárgyakból.
(Ui: Fordíts figyelmet az idegen nyelv(ek)re! Egy min középfokú/társalgási szintű nyeltudás nélkül már nagyon korlátoltak a lehetőségek, jobb minnél előbb elkezdeni :) )
Én jó rég érettségiztem, és pláne úgy érzem, hogy semmire nem emlékszem, de amikor felmerül egy téma (jellemzően fizika, elektronika, matek), akkor valahogy beugranak alapdolgok. Ha csak annyira emlékszem, hogy legalább tudjam hol nézzek utána jobban, már jó vagyok.
Egy csomó minden például több év után "ülepedett" le annyira, hogy a zagyvalékból, amit akkor tudtam(?) már értettem is a lényeget. Úgyhogy sokmindent fogsz tudni használni később, még ha most nem is úgy érzed.
Persze ez érettségin még nem segít, de később újra előjön majd, ha használni kell.
Szia!
Ne mondd, hogy nem tudsz semmit. Nekem egy nyelvvizsgám van, azt is egyetemi éveim alatt szereztem. Szóval gratula, ilyen fiatalon..! :)
Javaslom, hogy csinálj személyiségteszteket (MBTI, stb.), hogy megerősítést nyerj, merre is érdemes indulnod, de azért ne vedd őket halálosan komolyan se, hisz a legtöbb teszt rövid távon más eredményt hozhat, hisz mi magunk is folyamatosan változunk... de kindulásnak nem rossz..!
Tapasztalataim azt mondatják, hogy olyan irányba ne indulj, ami nem neked való, mert kieshetsz a komfort zónádból és bizonytalanná válhatsz. Persze kérdés, ez mennyire frusztrál, de kérdésedből ítélve nagyon.. :)
Egyébként ne skatulyázd be magad.. Lehetsz egy dologban is nagyon jó és ez pont (ha nem bőven) elég a boldog élethez! Javaslom ezt a videót (Sir Ken Robinson: School kills creativity): [link] ..
Nagyon sok sikert kívánok és ne félj, meg fogod találni magad!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!