Ki mit tud az időhurokról?
Igazság szerint csak érdekel a téma.
Vajon létezik-e? Ha létezik, akkor az az egész világegyetemre kiterjed, vagy csak egy részére?
Lehetséges, hogy most is egy ilyenben vagyunk? Ha létezik, hogyan lehet létrehozni? Hogyan lehetne megszakítani? Ki lehet mutatni? Lehetséges olyan, hogy valaki tud róla? :)
Máshova nem igazán tudtam sorolni, a válaszokat előre is köszönöm.
Próbáltam mindvégig feltételes módban beszélni róla. Természetesen tisztában vagyok vele. Azért el lehet ereszteni a fantáziát. :)
Mi lenne, ha.. :)
Mit értesz "időhurok" alatt?
Azt ami az Idétlen Időkig című filmben van, vagy van valami teljesen eltérő tudományos koncepció, amit szintén így hívnak?
Igen, hasonló a filmben szereplő dologra.
Igazság szerint [link] ennek a cikk elolvasása után fogalmazódtak meg bennem a kérdések, teljes mértékben kíváncsiságból.
Leszögezem újból, tudom, hogy csak egy elmélet. :)
Nos, mégha az időutazás lehetséges is, akkor is a jelenlegi tudományos álláspont szerint, csak kétféle időhurok lehetséges:
1. Olyan, amiben senki sem tud az időhurokról
2. Olyan, amiben a "főhős" tud róla, viszont amiatt tud róla, mert minden hurok végén visszateleportálódik a hurok elejére és felülírja azt a verzióját, ami a hurok elején létezett. Így tudni fog a hurok létezéséről, viszont ugyanúgy fog öregedni, mint a többi ember, a hurkot abban az állapotban fogja előlről kezdeni, mint amiben befejezte, és hogyha meghal, akkor a hullája fog minden visszateleportálódni a hurok elejére, amíg szét nem mállik.
De arra, hogy minden hurok elején visszaálljon a régi állapotába, és méghozzá tudjon is arról, hogy a hurokban van, nos az a jelenlegi tudományos tudás szerint képtelenség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!