A tiszafa mérge felszívódik a szervezetben? Kimutatható boncolással?
Figyelt kérdés
a szomszéd fiai szerintem megmérgezték vele a macskám. mindenféle képen szeretnék boncolást ami hátha kimutatná.2011. jan. 23. 14:01
1/5 anonim válasza:
szia! biológusnak készülök, sokadéves vagyok. szerintem kimutatható, úgyhogy ha az állatorvos vállal boncolást, akkor szerencsés vagy, talán ki tudja mutatni, hogy milyen méreganyag végzett szegény állattal. az már viszont nem az állatorvos dolga, hogy megerősítse azt, hogy ki tette. mindenesetre sajnálom a macskádat, részvétem miatt! :( üdv!
2/5 anonim válasza:
Igen, nyilván felszívódik. A boncolással semmit nem érsz, max a halál okát tudod meg. De önmagában elég, ha macska kicsit megrágja a fát, és már hullik is el. Baleset is lehet, a boncolás nem bizonyító értékű. Nagyon mérgező növény.
3/5 anonim válasza:
Viszont a macska szerintem "csak úgy" nem kezdi el rágni a tiszafát, hiszen egyrészt nem növényevő, másrészt az állatok többsége felismeri a mérgező növényeket. Szóval ahhoz, hogy tiszafa mérge miatt hulljon el egy macska, szerintem minimum direkt bele kell keverni a kajábjáa a lehetőleg ledarált tiszafa darabokat.
egy okleveles biológus
4/5 anonim válasza:
Ahogy mondod, a többsége. Nyilván ebből következik, hogy egy kisebbség meg megrágja. Egyébként nincs jelentősen több növényevő eset, tehát önmagában ez nem tűnik lényegesnek. Valszeg más ötlettől hajtva rágcsálják meg néha.
Deha megmérgezték is, akkor mi van? Soha nem biznyítod, hogy szándékos mérgezés volt. Úgy néz ki nem hülyék a szomszéd gyerekek...
5/5 anonim válasza:
Már bocs, de láttál már olyan macskát, ami egyáltalán bármilyen fát rág? És olyat, ami éppen pont tiszafát???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!