Mi az ami megmarad belőle? [lent]
Figyelt kérdés
Amikor az almát lereszeljük és kinyomjuk a levét akkor annak az aljára leülepedik valami trutyi az a fruktóz lenne? és ha igen akkor azt kilehet nyerni belőle valahogy pl párologtatással2011. jan. 14. 17:54
1/2 anonim válasza:
Gyanúm, hogy az a maradék csupán maradék gyümölcsrost. A fruktóz eléggé nehezen kristályosodik ki olyan, viszonylag híg oldatban, mint az almalé. A mézben is nagyrészt fruktóz van, méghozáá igen nagy koncentrázióban és az akácméz például hosszú ideig tiszta marad (mondjuk a napraforgó és a repceméz már hamarabb kristályosodik).
Párologtatással vissza lehet nyerni az almaléből a gyümölcscukrot. Nem lesz túl tiszta, mert az almalé sok mást is tartalmaz.
2/2 A kérdező kommentje:
oké köszi
2011. jan. 14. 21:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!