20 Volt,4.5 Amper - egyenáram. Halálos?
Adapter csinálja: a 100-240 Volt, 1.5 Amper váltóból.
Az ember hogyan érzékeli ezt az áramot? Halálos? Áramütés, csíp vagy a bizsergető fajta?
Lehetséges, hogy nem veszi észre az akit ráz (vagy olyan gyenge, hogy nem foglalkozik vele) és közben bontja a vérét?
Leginkább sehogy, mert ártalmatlan, 20V-ot nem érzed meg, az Amper meg nem számít...
A vérbontáshoz meg sokkal több kell...
Te írtad ki a laptopos kérdést is? Nyugodj meg nem lesz semmi bajod tőle :D
igen, én voltam a laptopos :D (csak akartam pontos infókkal is egyet, mert ott nem írtam ki)
köszi!!!
Csak hogy végre megnyugtassalak:D
labortápomon beállítottam 30V-ot és multiméterrel mértem a rajtam átfolyó áramot: 0.4mA!!! éppen hogy éreztem valami nagyon-nagyon gyenge bizsergést ahogy mozgattam az ujjamat a mérőzsinóron!
Beállítottam 70V-ot is, ha csak simán fogom semmit nem érezni, mikor elkezdtem mozgatni rajta az ujjamat, akkor megcsípett, el is kaptam az ujjamat onnan :) persze semmi komolyra ne gondolj
Hozzá kell tennem, hogy eléggé nedves a kezem a sok írástól meg az egerezéstől! 70V-ot száraz kézzel nem érezni meg!
tehát akkor az nem számít, hogy a 4,5 amper kimeneten van?
Kicsit hülye vagyok ilyen téren...
0,5A egyenáram ha áthalad a szíven, akkor ennyi volt.
Váltakozó áramból elég 0,05 A is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!