Hol van Glogova (Szent Péter esernyője)?
maps.google.de
én Lenygelországban találtam meg. egyszer kb 15 éve olvasta a SzentPéter esernyöjét de már nem emlékszem hogy hol játszódott.
Gugli első találat, részlet:
Helyszínek:
Glogova; Besztercebánya; Szeged, Bábaszék.
Harmadik találat pedig egy térkép, ami Romániában mutatja a települést.
Glogova kitalált falu, idézek Mikszáth leveléből, melyet Nagy Miklósnak írt 1896 febr. 2-án: (Nagy Miklós elkezdett kutatni a Beszterce ostroma c. regény valóságtartalma után, az alkotói szabadságot teljesen figyelmen kívül hagyva, eerre válaszul írja Mikszáth ironikusan) "... Még bizony rámondjátok egyszer például a »Szent Péter esernyőjé«-re, hogy »aljas« koholmány, mert a Wibra György ügyvéd neve egyetlen ügyvédi kamara lajstromában sem fordul elő - Glogova pedig nincs bent a helységek névtárában."
Továbbá Mikszáth ebben a műben igyekezett a mese és a valóság határmezsgéjén maradni, így a valós helyszínek mellé (Besztercebánya, Pest) nem létezőket is beépített a törtenétbe (esetünkben Glogova)
nekem is lenne kérdésem,de nem akartam új kérdést írni
Mennyi idő alatt játszódik a történet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!