Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem szenesedik el az...

Miért nem szenesedik el az étel flambírozás közben?

Figyelt kérdés

1. Az alkohol égése olyan gyorsan végbemegy, hogy az étel nem ég meg.

2. Az égő ételt a szakács rövid időn belül lefedi, elzárva ezzel az égéshez szükséges oxigént, így az égés abbamarad.

3. Az alkoholos folyadék víztartalma az égéskor felszabaduló hő egy részét elnyeli elpárolgása során.

4. A flambírozás során valójában egy kicsit megég az étel, ez adja különleges ízét

Melyik a helyes?

Előre is köszönöm a válaszokat!


2011. jan. 8. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem az első...


Flambírozáskor az étel nem gyullad meg, csupán a felületén lévő alkohol, ami el is alszik amint elfogy az alkohol.

Ha 45% körüli alkohollal flambírozol, akkor 55%-os víz és aromaanyag-tartalom az étel, EZ adja a különleges ízt, nem az, hogy megég.

2011. jan. 8. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
3. a helyes!
2011. jan. 8. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan a negyedik válasz a helyes.

Egy kis pikáns pörzs-íz képződik.

Különben mi a francnak flambíroznának és pocsékolnák a drága alkoholt.

2011. jan. 11. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Felszolgáló vagyok, szakács alapvégzettséggel.


A flambírozás során az étel az ízét a ráöntött alkoholtól kapja! Az, hogy meggyújtjuk két célt szolgál: egyrészt a vendég elbővölését (ha tetszik, ha nem így van) és azt hogy az alkohol legjava elégjen és csak az íz és illataromák maradhassanak vissza!

2011. jan. 11. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Végül a 3. lett a jó válasz!

De persze attól függ milyen szempontból nézzük, gondolom, hiszen biztos ad ízt is..:)

2011. jan. 15. 15:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!