Miért nem szenesedik el az étel flambírozás közben?
1. Az alkohol égése olyan gyorsan végbemegy, hogy az étel nem ég meg.
2. Az égő ételt a szakács rövid időn belül lefedi, elzárva ezzel az égéshez szükséges oxigént, így az égés abbamarad.
3. Az alkoholos folyadék víztartalma az égéskor felszabaduló hő egy részét elnyeli elpárolgása során.
4. A flambírozás során valójában egy kicsit megég az étel, ez adja különleges ízét
Melyik a helyes?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem az első...
Flambírozáskor az étel nem gyullad meg, csupán a felületén lévő alkohol, ami el is alszik amint elfogy az alkohol.
Ha 45% körüli alkohollal flambírozol, akkor 55%-os víz és aromaanyag-tartalom az étel, EZ adja a különleges ízt, nem az, hogy megég.
Nyilvánvalóan a negyedik válasz a helyes.
Egy kis pikáns pörzs-íz képződik.
Különben mi a francnak flambíroznának és pocsékolnák a drága alkoholt.
Felszolgáló vagyok, szakács alapvégzettséggel.
A flambírozás során az étel az ízét a ráöntött alkoholtól kapja! Az, hogy meggyújtjuk két célt szolgál: egyrészt a vendég elbővölését (ha tetszik, ha nem így van) és azt hogy az alkohol legjava elégjen és csak az íz és illataromák maradhassanak vissza!
Köszönöm a válaszokat!
Végül a 3. lett a jó válasz!
De persze attól függ milyen szempontból nézzük, gondolom, hiszen biztos ad ízt is..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!