Ha van egy nagy 7m3 es kerti tavam, és abba bele akarok hajítani egy 500W-os merülőforralót és a nap 24 órájában üzemeltetetm, mennyit fogok fizetni erre 1 hónapban?
Figyelt kérdés
Megrázza e a halakat?2011. jan. 7. 14:43
1/6 anonim válasza:
Ez könnyen kiszámolható: 24 órában 500 W az 12 kWh, 30 nap alatt az 360 kWh. 1 kWh kb. 45 Ft, azaz 16200 Ft-ot fogsz fizetni havonta.
Ha csak a merülőforraló fém spirálját nyomod be, akkor nem rázza meg a halakat, de ha egy-az-egyben bedobod, az már nem szép. Gondolom nem ezt akarod csinálni, hanem venni egy valódi medencemelegítőt.
2/6 anonim válasza:
Kerti tóból télen nem szokták bevinni a halakat "telelni"?
3/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom bevinni a halak kint vannak, nem az én tavam én csak karbantartó vagyok és csak valami "okossal" akartam előálni a tulaj felé...Hja, matekból mindig 1 es voltam..:(
De nem értem mért nem lehet belehajítani azt a merülőforralót, fehér többrétegű szigetelés boritja a fázist..?
2011. jan. 8. 10:07
4/6 Tami976 válasza:
A közönséges merülőforralót nem arra találták ki, hogy drótostul a víz alatt legyen. Nincs hermetikus szigetelése. Ha napi 24 órát van a víz alatt, a törésgátlónál be fog jutni a víz. A halakat feltehetően nem rázza meg (azoknak amúgy is több eszük van mint egy embernek és eszük ágában sem lesz a forró merülőforraló közelébe menni). Viszont a merülőforraló előbb-utóbb tönkremegy, a vezeték a törésgátló alatt oxidálódik majd elszakad.
5/6 anonim válasza:
Vegyen bele egy 300W os akvárium fűtőt.. Pár ezer Ft..
6/6 A kérdező kommentje:
OK vettem, leállok a forralóval, megyünk az akvárium boltba...
2011. jan. 10. 09:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!